Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 szépítő trükk hétvégére

5 szépítő trükk hétvégére

bőrápolásszépségwellness
0

Írta:

1. Frissítsd fel a bőröd! Nyáron sokat napoztál, és szeretnéd egy picit felfrissíteni a bőrödet? Akkor vegyél példát a hollywoodi sztárokról: készíts citrompakolást! Egy teáskanálnyi citromlevet keverj össze egy tojássárgájával és a pépet egyenletesen olszlasd el a bőrödön. 20 perc után langyos vízzel mosd le, és hideg vízzel alaposan öblítsd át a bőröd. Tippünk: Nappal ne felejts el hidratáló […]

1. Frissítsd fel a bőröd!

Nyáron sokat napoztál, és szeretnéd egy picit felfrissíteni a bőrödet? Akkor vegyél példát a hollywoodi sztárokról: készíts citrompakolást! Egy teáskanálnyi citromlevet keverj össze egy tojássárgájával és a pépet egyenletesen olszlasd el a bőrödön. 20 perc után langyos vízzel mosd le, és hideg vízzel alaposan öblítsd át a bőröd. 
Tippünk: Nappal ne felejts el hidratáló krémet haszálni. Éjszakára maszírozz fiatalító krémet a bőrödbe, amely megvéd a szabad gyökök károsító hatásaitól.

0021460_1.jpg ()

2. Varázsold bársonyossá a dekoltázsod!

Azért mert vége van a nyárnak, még nem kell nyakig begombolkoznod! Egy trendi sállal védheted a nyakad, ám zárt helységben nyugodtan szabadon lehet a dekoltázsod. Sőt!  Méregdrága kencék helyett, készíts otthoni pakolást, amellyel feszessé varázsolhatod ezt az érzékeny területet: Süss meg egy sütőtököt és villával törd pépesre. Adj hozzá 1-2 evőkanál mézet, és a pakolást kend a problémás területre.
Tippünk: A kence felvitele előtt vegyél hideg-meleg váltózuhany fürdőt, amely serkenti a vérkeringést és a forró vizes fürdővel ellentétben nem szárítja ki a bőrt.

3. Tápláld a hajvégeket!

A nyári napfény kiszárította a hajadat, töredezett, fénytelen lett? Készíts tápláló pakolást!
Keverj össze egy evőkanál natúr joghurtot fél banánnal, negyed sárgadinnyével,1 evőkanál búzacsíraolajjal és negyed avokádóval. A keveréket masszírozd a hajadba és hagyd a hajadon 15 percig, majd langyos vízzel öblítsd le!
Tippünk: Ha a kencét felvitted a hajadra, betekerheted fóliával is, mert a tápláló hatóanyagok így jobban beszívódnak a hajszálakba.

4. Kényeztesd magad! 

A szélsőséges időjárás könnyen kiszárítja a bőröd. Vegyél tejes fürdőt! Több híresség is esküszik erre a módszerre, köztük Madonna is, aki hetente legalább egyszer tejes fürdőbe mártózik. Két liter forró tejbe keverj bele 50 gramm virágmézet és add a fürdővízhez.
Tippünk: 
A vízbe csöppenthetsz 10-20 csepp levendula vagy narancs illóolajat, amely javítja hangulatodat és segíti az ellazulást. Mielőtt használnád az olajat végezz bőrpróbát!

5. Készíts antioxidánsokban gazdag szőlősalátát! 

A szőlőszezonban készíts finom, vitaminokban gazdag salátát – természetesen szőlőből. A benne lévő gyümölcscukroknak köszönhetően a finomság egész napra ellát elegendő energiával, a benne lévő ballasztanyagok javítják az emésztést, a gyümölcssavak pedig gondoskodnak a szervezeted, így a bőröd vízháztartásáról is.
Keverj össze 20 dkg mag nélküli apró szemű kék szőlőt egy felszeletelt almával és körtével. Készíts hozzá dresszinget: 5 dkg light sajtkrémet keverj el két kávéskanál citromlével, 2 evőkanál ásványvízzel pici szerecsendióval és őrölt fehér borssal. A gyümölcsöket keverd bele a krémbe. 
Tippünk: Mivel a saláta nem nehéz, de értékes tápanyagokat tartalmaz, fogyaszthatod reggelire és uzsonnára is.  

 

 

 

 

 

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X