Főoldal > EGÉSZSÉG > Kalciumot a gyerekeknek! De hogyan?

Kalciumot a gyerekeknek! De hogyan?

amiből a csontok épülnek és amely testünk legalapvetőbb ásványi anyaga. Még kevesebb szó esde kevés szó esik arrólhogy a gyerekek számára kiemelten fontos a tejtermékek fogyasztásahogy miértpedig egyszerű: sok benne a kalciumSok helyről hallani
0

Írta:

Miért kell a kalcium? A kalciumra szükség van a véralvadáshoz, az idegsejtek jelzéseinek közvetítéséhez, és az izmok összehúzódásához. A legismertebb szerepe talán a csontritkulás megelőzésében van.
 A kalciumszükséglet életkoronként változó, legmagasabb csecsemőkorban, és várandós illetve szoptató nőknél.
 Lényeges, hogy 35 éves korig beépül a kalcium a csontokba, míg ezt a kort meghaladva már a kalcium-kiépülés […]

Miért kell a kalcium?

0021348_1.jpg ()

A kalciumra szükség van a véralvadáshoz, az idegsejtek jelzéseinek közvetítéséhez, és az izmok összehúzódásához. A legismertebb szerepe talán a csontritkulás megelőzésében van.
 A kalciumszükséglet életkoronként változó, legmagasabb csecsemőkorban, és várandós illetve szoptató nőknél.
 Lényeges, hogy 35 éves korig beépül a kalcium a csontokba, míg ezt a kort meghaladva már a kalcium-kiépülés a jellemző. Vagyis meglehetősen fontos addig gondoskodni a kalcium beviteléről, amíg azt szervezetünk képes raktározni, hogy utána legyen miből gazdálkodnia a hátra lévő években.

Együnk kalciumot?
 
A legtöbb és legjobban hasznosuló kalcium a tejben és a tejtermékekben van, további forrásai még a szardínia, lazac, zöld levelű zöldségek, és a tofu. 
 A gyerekek általában nem szeretik ezeket, viszont a megfelelő kalcium-bevitel számukra a legfontosabb. Szülőként ilyenkor trükkökhöz is folyamodhatunk és belefőzhetjük a szardíniát, a zöldségeket vagy a tofut egy-egy ételbe, de talán könnyebb, ha a napi kalciumbevitelt egy finom csemegével oldjuk meg. Erre remek megoldás például a Pöttyös Túró Rudi.

0021348_2.jpg ()

A Pöttyös Túró Rudi olyan hozzáadott szerves kalciumot tartalmaz, amely könnyebben felszívódik, így elősegítheti a megfelelő csont- és fogszerkezet kialakulását, valamint segíthet megőrizni az egészségüket. 100g natúr termék 240 mg kalciumot tartalmaz, ami az ajánlott napi beviteli érték (RDA) 30%-a.

Válassz tudatosan a finomságok közül!

Tudj meg még többet a Pöttyös termékekről és a kalciumról és nézd meg cikkünk forrásait a  http://egeszseg.pottyos.hu weboldalon!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X