Főoldal > EGÉSZSÉG > Miért vágynak szexre a nők?

Miért vágynak szexre a nők?

nőkpárkapcsolatszexualitás
0

Írta:

Két német kutató a közelmúltban kendőzetlenül hozta nyilvánosságra egy könyvtanulmányban azt a kétszáz okot, hogy miért is vágynak szexre a nők. A szerzők, Cindy Meston és David Buss több mint ezer nőt faggatott ki arra vonatkozóan, hogy őket mi inspirálja leginkább a szexre. A válaszok igazi sokként érték a férfiak többségét. Bármilyen meglepő, az okok között a […]

Két német kutató a közelmúltban kendőzetlenül hozta nyilvánosságra egy könyvtanulmányban azt a kétszáz okot, hogy miért is vágynak szexre a nők. A szerzők, Cindy Meston és David Buss több mint ezer nőt faggatott ki arra vonatkozóan, hogy őket mi inspirálja leginkább a szexre. A válaszok igazi sokként érték a férfiak többségét.

Bármilyen meglepő, az okok között a szerelem nincs a toplistán. A romantika és a szenvedély – a várakozásokkal ellentétben – szintén nem szerepelt a lista élén. Az a lovagias elképzelés, hogy az erős férfi a karjaiban viszi szeretett párját az ágyba, szintén „megbukott”. De akkor hát mi hajtja a legtöbb nőt szexre? Az ok egészen egyszerű.

A megkérdezett nők 84 százaléka – saját bevallásuk szerint – azért bújik partnerével ágyba, mert nyugodt életet szeretne. Vagyis a nők többsége úgy gondolja, ha a férfiak megkapják azt, amire vágynak, akkor nem nyafognak, nem nyűgösködnek, így elviselhetőbb velük az élet. Azért azt sem árt tudni, hogy a legtöbb nő számára fontos a férfi illata és atlétikus testalkata – hangsúlyozza a tanulmány.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X