Főoldal > EGÉSZSÉG > Nagy a hasad, nagy a melled? Így csalhatsz az öltözködéseddel!

Nagy a hasad, nagy a melled? Így csalhatsz az öltözködéseddel!

divathasmellméretöltözködésváll
0

Írta:

Vannak olyan testi adottságok, amelyekkel egyszerűen nem lehet mit kezdeni: sajnos hiába fogyókúrázol, hiába jársz edzésekre, sem a melleid mérete, sem a vállad szélessége nem változik jelentősen. Viszont az öltözködéssel sokat csalhatsz: lássuk, hogyan! 1. probléma: túl kicsik a melleidHa túl kicsinek tartod a melleidet, szerezz be néhány mell alatt húzott felsőt: az empire szabás […]

Vannak olyan testi adottságok, amelyekkel egyszerűen nem lehet mit kezdeni: sajnos hiába fogyókúrázol, hiába jársz edzésekre, sem a melleid mérete, sem a vállad szélessége nem változik jelentősen. Viszont az öltözködéssel sokat csalhatsz: lássuk, hogyan!

1. probléma: túl kicsik a melleid

Ha túl kicsinek tartod a melleidet, szerezz be néhány mell alatt húzott felsőt: az empire szabás nagyobbnak mutatja a méreteidet, sőt egy jó melltartóval párosítva meg is emeli a kebleidet, így varázsolva szép dekoltázst! Jó választás lehet a mellrészen fodrokkal, gyöngyökkel, flitterekkel díszített felső is, amellyel akár fél-egy méretet is csalhatsz optikailag. Használd ki, amíg még jó idő van, és nyugodtan viselj nyakba kötős ruhákat és topokat is, ez a szabás ugyanis szintén a kisebb mellűeknek kedvez!
Mit ne viselj?
A nagyon szűk és feszes, díszítés nélküli felsőket felejtsd el, ezek a ruhadarabok ugyanis még jobban lenyomják a kebleidet! Ugyancsak tiltólistán vannak a túl mély dekoltázsú és a V-nyakú ruhák – ez utóbbit azért időnként hordhatod, de akkor mindenképpen viselj hozzá push-up vagy szilikonbetéttel ellátott melltartót!

2. probléma: túl nagyok a melleid

Ha túl nagyok a melleid, nemcsak a felsők szabására, hanem a mintájára és a színére is érdemes jobban odafigyelned: elterelheted a felsőtestedről a figyelmet, ha sötétebb vagy pasztellszínű felsőket viselsz, és inkább szoknyából és nadrágból vásárolsz erősebb, feltűnőbb vagy világos árnyalatút! Az eltúlzott, óriási minták is nagyobbnak mutatják a melleket a valóságosnál, ezért egyszínű, függőleges csíkos vagy apró mintás topokat vásárolj! Ezen kívül tökéletes választás számodra a nem túl mélyen dekoltált, V- vagy kerek nyakkivágású, vastagabb pánttal ellátott blúz is.
Mit ne viselj?
Kerüld a garbókat, mert olyan hatást kelthetnek, mintha a kebleid szét akarnák feszíteni az anyagot! Olyan felsőt se vásárolj, amelynek a mellrészén fodrok, zsebek, feliratok vagy nagy minták vannak, illetve amelyek empire szabásúak – ezek a ruhadarabok optikailag még nagyobbnak mutatják a melleidet! Lehetőleg ne válassz olyan kiegészítőket – brossokat és óriási medálos láncokat –, amelyek kiemelik a felsőtestedet, inkább feltűnő fülbevalókkal, hajdíszekkel vagy karperecekkel dobd fel a külsődet!

0021400_1.jpg ()

3. probléma: túl nagy a hasad

Felejtsd el a túl szűk és a túl laza ruhákat is: vásárolj olyan felsőket, amelyek karcsúsítottak ugyan, de nem tapadnak szorosan sem a melledhez, sem a pocakodhoz! Egy csinos, nőies szabású blézerrel vagy kiskabáttal eltakarhatod a pluszkilókat és a zsírpárnákat: ősszel tökéletes kombináció egy semleges színű top feltűnőbb árnyalatú vagy mintás blézerrel! Választhatsz lágy esésű anyagból készült, aszimmetrikus szabású felsőket is, amelyek szintén elvonják a figyelmet a hasadról!
Mit ne viselj?
Talán mondani sem kell, hogy a hasat szabadon hagyó topokat felejtsd el, de a testhez simuló, illetve a zsákszerű blúzok sem állnak neked jól. Tunikát ugyan viselhetsz, de lehetőleg ne mell alatt szabottat – ez utóbbiban ugyanis könnyen úgy festhetsz, mintha gyermeket várnál!

4. probléma: túl széles a vállad

Ha széles a vállad, számodra a tökéletes választás a nyakba kötős top és ruha – ez a szabás ugyanis optikailag keskenyebbnek mutatja a válladat, ráadásul nőies, kerekded formákat varázsol! Szerencsére ezekről a ruhadarabokról ősszel és télen sem kell lemondanod: szerezz be egy nyakba kötős farmer- vagy szövetmellényt, alá pedig vegyél fel egy egyszerű, egyszínű inget! A picit férfiasabb felsőtesttel rendelkező nőknek jól állnak az aszimmetrikus topok is: a félvállas felsők ráadásul nemcsak a széles vállról, hanem a pici mellről is elterelik a figyelmet!
Mit ne viselj?
Soha ne válassz csónaknyakú felsőt vagy ruhát, ez a szabás ugyanis még szélesebbnek mutatja a vállaidat! Érdemes kerülnöd a válltöméssel ellátott blúzokat, a váll részt fodrokkal, nagy mintákkal vagy flitterekkel kiemelő felsőket és a túl széles gallért is!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X