Főoldal > EGÉSZSÉG > Omega-3 zsírsav az infarktus ellen?

Omega-3 zsírsav az infarktus ellen?

halolajomega-3 zsírsav
0

Írta:

Az omega-3 zsírsavak esszenciális zsírsavak, így  a szervezet  nem képes előállítani azokat, ezért csak a mindennapi táplálkozás során kerülhetnek be a szervezetbe. Az omega-3 zsírsavak fontos szerepet játszanak a vér normál triglicerid szintjének megtartásában, a vérnyomás megőrzésében, az idegrendszer fejlődésében, sőt a trombózis kialakulásának veszélyét is csökkentik. Kutatások azt is bizonyítják, hogy az omega-3 zsírsavak jótékony hatással […]

Az omega-3 zsírsavak esszenciális zsírsavak, így  a szervezet  nem képes előállítani azokat, ezért csak a mindennapi táplálkozás során kerülhetnek be a szervezetbe.

Az omega-3 zsírsavak fontos szerepet játszanak a vér normál triglicerid szintjének megtartásában, a vérnyomás megőrzésében, az idegrendszer fejlődésében, sőt a trombózis kialakulásának veszélyét is csökkentik. Kutatások azt is bizonyítják, hogy az omega-3 zsírsavak jótékony hatással vannak a magzat és a csecsemő optimális fejlődésére.

Megfigyelték, hogy az eszkimók körében igen csekély számban fordulnak elő infarktusos megbetegedések, amit azzal magyaráznak, hogy az eszkimók sok halat fogyasztanak, így megfelelő mértékben gondoskodnak szervezetük omega-3 zsírsav pótlásáról.

Az omega-3 zsírsavat nagy koncentrációban tartalmazó halolajat a tengerek és óceánok mélyén tartózkodó apró méretű halakból nyerik ki, mert az itt élő kisméretű halaknak csekély a nehézfém szennyezettsége.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X