Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 intő jel, hogy vége a kapcsolatnak

4 intő jel, hogy vége a kapcsolatnak

kapcsolatszakításszerelem
0

Írta:

Van, amikor egyértelmű, hogy vége van a kapcsolatnak: megcsaljátok egymást, vagy egyszerűen valamelyikőtök szakít a másikkal. De mi történik akkor, ha egyikőtök sem biztos az érzelmeiben? Hogyan döntheted el, hogy maradsz vagy mész? 1. jel: nem beszélgettek egymással Ugye emlékszel még, hogy a kapcsolatotok elején késő éjszakáig beszélgettetek? Nem csak az aznapi történéseket, de a […]

Van, amikor egyértelmű, hogy vége van a kapcsolatnak: megcsaljátok egymást, vagy egyszerűen valamelyikőtök szakít a másikkal. De mi történik akkor, ha egyikőtök sem biztos az érzelmeiben? Hogyan döntheted el, hogy maradsz vagy mész?

1. jel: nem beszélgettek egymással

Ugye emlékszel még, hogy a kapcsolatotok elején késő éjszakáig beszélgettetek? Nem csak az aznapi történéseket, de a legújabb film- és könyvélményeteket, és úgy általában mindent megosztottatok egymással? Mostanában viszont szinte alig szóltok egymáshoz, a közös esték kellemetlen némaságban telnek a tévé előtt? Ha már csak „mi volt a munkahelyeden?” típusú kérdéseket tudsz feltenni, érdemes azon elgondolkoznod, igazán érdekel-e, hogy mi történt a kedveseddel, hogy mit érez, hogy mi foglalkoztatja mostanában. És persze azt is érdemes átgondolnod, hogy vajon szeretitek-e még egymást!
Tipp: ha akarsz még egy esélyt adni a kapcsolatotoknak, szervezz olyan közös programokat, amelyeknek köszönhetően végre újabb közös élményeket szerezhettek! Menjetek el kirándulni, állatkertbe vagy vidámparkba, ezek a programok lehetőséget adnak a beszélgetésre! A mozit és a tévét azonban egy ideig távolról kerüljétek el!

2. jel: egyáltalán nem szeretkeztek

Minden párnak vannak olyan időszakai, amikor a túl sok munka, a stressz és a feszültség miatt csak ritkán szeretkeznek. De ha már nem is emlékszel, mikor bújtatok utoljára ágyba, olyan hosszúra nyúlt ez a kritikus időszak, akkor baj van! Próbáld eldönteni, hogy csak az esti fáradtság és túlhajszoltság miatt marad ki az esti programból a szex, vagy egyáltalán nem is kívánod a párodat? Ha ez utóbbi a valószínűbb, lehet, hogy a testedre kellene hallgatnod: a szexuális vágy hiánya olykor-olykor az érzelmek hiányát is jelezheti!
Tipp: iktassatok be a sűrű hétköznapok közé egy pihentető hétvégét! Utazzatok el valahova kettesben, vagy szervezzetek otthon néhány nyugis napot! Egy szabályt kell betartanotok: csak és kizárólag egymással foglalkozhattok. Ha ekkor sem kívánjátok meg egymást, akkor tényleg nagy a baj!

0021938_1.jpg ()

3. jel: folyamatosan bántjátok egymást

Persze – jó esetben – nem fizikai, hanem lelki bántalmazásról van szó: magatok sem tudjátok, hogy miért, de folyamatosan szurkáljátok egymást éles beszólásokkal, igazságtalan kritikákkal. Ő folyton bírálja az általad készített ételeket, a ruháidat, a frizurádat és a viselkedésedet, és anélkül sem telik el nap, hogy neked ne lenne valamilyen sértő megjegyzésed a párod munkájáról vagy családjáról. A kérdés csak az, hogy van-e ennek értelme: lehet, hogy annyira idegesítitek egymást, hogy jobb lenne különválni?
Tipp: muszáj alaposan átbeszélnetek ezt a témát! Légy őszinte, de semmiképpen se hánytorgasd fel az elmúlt napok beszólásait, nehogy veszekedés legyen a vége! Inkább próbáljatok rájönni arra, mi áll a folyamatos szurkálódások hátterében: egy régi sérelem vagy az unalom?

4. jel: más férfiakon jár az eszed

Bár soha nem csalnád meg a kedvesedet, egyre gyakrabban jut eszedbe más pasi? Hol az exed, hol a férfi munkatársaid és ismerőseid körül járnak a gondolataid? Lehet, hogy csak egy kis izgalomra vágysz, azért kalandoznak el a gondolataid. Ha viszont folyamatosan arról fantáziálsz, milyen lenne egy másik pasi karjaiban, lehetséges, hogy érdemes lenne a szakítást választanod!
Tipp: dobd fel a mindennapokat! Fűszerezd meg a szexet néhány új pozícióval, új helyszínnel vagy új segédeszközzel, próbálj ki a pároddal együtt az extrém sportok közül egyet-kettőt, vagy vegyetek részt egy kalandtúrán!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X