Főoldal > EGÉSZSÉG > Munkahelyi flört – megéri?

Munkahelyi flört – megéri?

férfipárkapcsolatszerelem
0

Írta:

Igéző pillanatok, turbékolás a teakonyhában, lopott puszi a nyomtatónál - csak néhány dolog, ami gyakran megtörténnek a munkahelyeken, legalábbis Németországban. Egy friss tanulmány szerint Németországban minden harmadik párkapcsolat a munkahelyen alakul ki. Alkalom szüli a szerelmet! Ez bizonyos fokig érthető is, hiszen sehol nem tölt el annyi időt az ember más embertársak gyűrűjében, mint a munkahelyen. A […]

Igéző pillanatok, turbékolás a teakonyhában, lopott puszi a nyomtatónál - csak néhány dolog, ami gyakran megtörténnek a munkahelyeken, legalábbis Németországban. Egy friss tanulmány szerint Németországban minden harmadik párkapcsolat a munkahelyen alakul ki. Alkalom szüli a szerelmet! Ez bizonyos fokig érthető is, hiszen sehol nem tölt el annyi időt az ember más embertársak gyűrűjében, mint a munkahelyen. A kollégák sokkal gyakrabban látják egymást, mint saját családtagjaikat, barátaikat. Éppen ezért a munkahelyen jóval több a flört,  mint bárhol máshol – állítják a szakemberek. A tartós beszélgetések és e-mailezgetések közben oldódik a gátlás, és a felek könnyebn „belemelegszenek” nem csak a verbális kommunikációba.

Azért a munkahelyi flörtöt nem szabadna túlzásba vinni - mondja Susanne Rausch, az egyik német fejvadászcég vezetője, és hozzáteszi: a nőkre és a férfiakra egész más „játékszabályok” érvényesek a munkahelyi flört során. Ha egy férfi jegyzi meg, hogy kolléganője aznap milyen klassz ruhát visel, vagy milyen extravagáns a sminkje, az sokkal elfogadottabb, mint az, ha egy nő mond véleményt férfi kollégájáról.

Természetesen törvényes keretekbe nem ütközik a munkahelyi flört, de ha a munkaadó elcsípi a párt, akkor behívhatja őket beszélgetésre, főleg, ha a szerelem kibontakozása a munka hatékonyságát is veszélyezteti. Ha nem tudsz ellenállni a munkahelyi flörtnek, figyelj a diszkrécióra.

Mire figyelj?

  • A munkahelyi levelezőrendszert nem érdemes szerelmi vallomások megtételére használni.
  • Nyilvánosan kerüld a kiszemelt kolléga becézgetését és az intimebb babusgató kifejezéseket , mert hamar „lebukhatsz”.
  • Az irodában nem tanácsos kimutatni az érzelmeidet, és arra is figyelj, hogy ne hanyagold el a többi kollégádat.
  • A kollégáidat ne használd „falazásra” vagy kínos helyzetekben eszköznek, mert ez több fronton is idővel megbosszulhatja magát.
  • Az egyik legfontosabb aranyszabály: ha olyan valakivel flörtölsz, akivel a céges hierarchiában nem egy szinten vagy, akkor mellőzzétek a céges információkat. 

További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X