Főoldal > EGÉSZSÉG > Séta mellrák ellen

Séta mellrák ellen

egészség hídjamellrákszűrővizsgálatok
0

Írta:

Október világszerte a mellrák elleni küzdelem hónapja, amelynek már hagyományos jelképe hazánkban a minden évben megrendezésre kerülő Lánchídi séta és Rózsaszín Egészségnap. Idén október 4-én (vasárnap) a Roosevelt téren, a Lánchíd pesti hídfőjénél a Magyar Tudományos Akadémia előtt délután 16.00 órától egészségügyi és szórakoztató programok várják a családokat és az érdeklődőket. Az MTA Székházában délután […]

Október világszerte a mellrák elleni küzdelem hónapja, amelynek már hagyományos jelképe hazánkban a minden évben megrendezésre kerülő Lánchídi séta és Rózsaszín Egészségnap. Idén október 4-én (vasárnap) a Roosevelt téren, a Lánchíd pesti hídfőjénél a Magyar Tudományos Akadémia előtt délután 16.00 órától egészségügyi és szórakoztató programok várják a családokat és az érdeklődőket. Az MTA Székházában délután tudományos szimpózium kerül megrendezésre, este pedig a rózsaszínre világított Lánchídon vonul át a több ezer résztvevő.

Hazánkban a 45-65 év közötti nőket kétévente hívja az ÁNTSZ lakóhelyük szerint illetékes mammográfiás szűrővizsgálatra. Jelenleg a leginkább veszélyeztetett korosztályhoz tartozó nők mindössze 38%-a tesz e felhívásnak eleget, ezért az Egyesület évről-évre újabb programokkal igyekszik ösztönözni a részvételi kedvet. „– Reméljük, hogy ezekkel a kezdeményezésekkel minél több hölgyhöz jut el üzenetünk, hogy törődjön az egészségével, hogy ne feledkezzen meg a szűrésről, mert az időben felismert mellrák több mint 90 százalékos hatékonysággal gyógyítható. Az egészség rajtunk múlik!” – mondja Körtvélyes Éva, az egyesület elnöke.

2009. október 4-én a Magyar Tudományos Akadémia előtti Szabadtéri Nagyszínpadon 16 órától különlegesen gazdag program várja az érdeklődőket: zenés és táncos bemutatókat láthat a közönség. Vaga Banda Show, Besh o droM, Szalóki Ági, Barbee mellett fellép Pál Tamás, Groovehouse, Keresztes Ildikó, a Presidance és még sokan mások. Az MTA épületében az eseménnyel párhuzamosan a Vöröskereszt szűrővizsgálatai, véradás, orvosi és prevenciós tanácsadás, ingyenes szűrővizsgálatok várják az érdeklődőket. Az MTA épületében egy tudományos szimpózium keretében tekintik át közösen a hazai rákkutatás és gyógyítás elismert orvos szakértői, hogy mi jellemzi napjainkban az emlőrák szűrés hazai és nemzetközi gyakorlatát, eredményeit. Este 20 órakor a kivilágított Lánchídon együtt sétálunk át azért, hogy megmutassuk: közösen többet tehetünk a mellrák ellen, és fontos, hogy odafigyeljünk a hölgyekre! Hiszen mindannyian szeretünk és féltünk egy hölgyet, akit a mellrák veszélyeztethet. Odafigyeléssel az időben felismert betegség még gyógyítható! Ezért fontos, hogy közösen tegyük meg az első figyelemfelkeltő lépést értük – és önmagunkért!

Csatlakozz Te is 2009. október 4-én, vasárnap a Rózsaszín Egészségnaphoz és sétálj át velünk a rózsaszínre világított Lánchídon!

Bővebb információ: www.egeszseghid.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X