Főoldal > EGÉSZSÉG > Hihetetlen! Jégkrémmel a rák ellen?

Hihetetlen! Jégkrémmel a rák ellen?

egészségjégkrémrák
0

Írta:

Az aucklandi egyetem kutatói egy tejgyártó céggel összefogva kikísérleteztek egy olyan speciális földieper ízű jégkrémet, amely csökkenti a kemoterápia mellékhatásait. A jégkrémben megtalálható két aktív tejalkotó különleges élettani tulajdonságokkal rendelkezik – nyilatkozta Dr. Hill, a kutatócsapat vezetője. A tejalkotók hatóanyagaik révén segítik a szervezetnek feldolgozni a kemoterápia által okozott mellékhatásokat. A speciális desszert olyan mellékhatásokat […]

Az aucklandi egyetem kutatói egy tejgyártó céggel összefogva kikísérleteztek egy olyan speciális földieper ízű jégkrémet, amely csökkenti a kemoterápia mellékhatásait. A jégkrémben megtalálható két aktív tejalkotó különleges élettani tulajdonságokkal rendelkezik – nyilatkozta Dr. Hill, a kutatócsapat vezetője. A tejalkotók hatóanyagaik révén segítik a szervezetnek feldolgozni a kemoterápia által okozott mellékhatásokat.

A speciális desszert olyan mellékhatásokat csökkent, mint a hasmenés, vérszegénység és étvágytalanság. Azért, hogy a jégkrém kifejthesse hatását, a kemoterápiás kezelésben részesülőknek naponta 100 gramm földiepres jégkrémet ajánlott elfogyasztani.

A jégkrémet eddig önkénteseken tesztelték, és a kutatók az eddigi tapasztalatok alapján biztosak abban, hogy a második tesztfázis után az „orvosi” desszert hivatalosan is a rákterápia részévé válhat. A speciális jégkrém kifejlesztése eddig két millió dollárt emésztett fel.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X