Főoldal > EGÉSZSÉG > Unalmas a párkapcsolat? – szakértői szemmel

Unalmas a párkapcsolat? – szakértői szemmel

férfipárkapcsolatszerelm
0

Írta:

A legfontosabb az lenne, hogy a pár mindkét tagja tegyen azért, hogy ne laposodjon el a kapcsolat. Sok férfi azonban, amikor meghódította álmai asszonyát, már nem töri magát azért, hogy párja kedvében járjon. Nem kevés azon férfiak száma sem, akik maguk is egyre jobban eligénytelenednek – állítják párkapcsolatokkal foglalkozó szakemberek. Egy idő után a férfiak a […]

A legfontosabb az lenne, hogy a pár mindkét tagja tegyen azért, hogy ne laposodjon el a kapcsolat. Sok férfi azonban, amikor meghódította álmai asszonyát, már nem töri magát azért, hogy párja kedvében járjon. Nem kevés azon férfiak száma sem, akik maguk is egyre jobban eligénytelenednek – állítják párkapcsolatokkal foglalkozó szakemberek. Egy idő után a férfiak a ellustulnak, sokak közülük teljesen eltunyulnak, hetekig ugyanabba a ruhába járnak, és aktivitásuk elvesztése miatt elhíznak. Egy német felmérés szerint minden ötödik német nő arról panaszkodik, hogy férje vagy párja elhanyagolja magát.

Miért nem törekednek a férfiak egy párkapcsolatban arra, hogy olyanok legyenek mint korábban?

Michael Thiel pszichológus szerint, ha egy férfi meghódít egy nőt, utána alább hagy a becsvágy, számára nincs olyan cél, amiért küzdeni kellene. A nő és a férfi sok tekintetben másképp éli meg a párkapcsolatot: amíg egy nő szinte naponta gyötri magát, hogy csinos legyen és jól nézzen ki, addig a férfi akár napokig is képes ugyanazta ruhát hordani. 

Milyen árulkodó jelekre figyelj?  

Amikor a férfi láhatóan nem ad magára, vagy amikor úgy érzed, hogy a kedvesed nem fordít rád kellő figyelmet, akkor ezt érdemes szóvá tenni. Ne feledd: sok férfi nem érzi annak szükségét, hogy verbálisan és tettekben is kinyilvánítsa szeretetét partnere iránt, holott a szeretet ennek ellenére megvan – mondják a szakemberek.

Hogyan kommunikálj?  

Sokan követik el azt a hibát, hogy csak szemrehányásokat tesznek a kedvesüknek vagy sokáig duzzognak, megtartják maguknak a problémát, és egy adandó alkalommal vágják a másik fejéhez, hogy mi a gondjuk a másikkal. Ne feledd: támadásra csak támadással lehet válaszolni. Ehelyett  tanácsos türelmesen, őszintén és azonnal a másik fél tudomására hozni, hogy mi zavar a kapcsolatban – vélik pszichológus szakemberek.  


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X