Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 szuper karácsonyi könyvtipp nőknek

4 szuper karácsonyi könyvtipp nőknek

ajándékkarácsonykönyvolvasás
0

Írta:

1. Tanulj a nagyitól! Ez a könyv arra biztat, hogy az újabb és újabb csodatermékek megvásárlása helyett használd a kezed ügyébe eső anyagokat és eszközöket. A bemutatott fortélyok a háztartás mindennapi gondjainak egyszerű és költséghatékony megoldását kínálják. Bölcs nagymamáink tanácsait a legkülönfélébb tevékenységek során hasznosíthatod: főzés közben, a kerti munkában, öltözködéskor, az otthonod díszítésében vagy […]

0023093_1.jpg ()

1. Tanulj a nagyitól!

Ez a könyv arra biztat, hogy az újabb és újabb csodatermékek megvásárlása helyett használd a kezed ügyébe eső anyagokat és eszközöket. A bemutatott fortélyok a háztartás mindennapi gondjainak egyszerű és költséghatékony megoldását kínálják. Bölcs nagymamáink tanácsait a legkülönfélébb tevékenységek során hasznosíthatod: főzés közben, a kerti munkában, öltözködéskor, az otthonod díszítésében vagy éppen házi állataid gondozásánál. Megtudhatod például, hogy miként lehet a legkönnyebben paradicsomot hámozni, hogyan állítható el a csuklás, milyen eszközök segítségével újíthatod fel régi bútoraidat, miként tarthatók távol a kártevők veteményesünktől – kizárólag hétköznapi termékek felhasználásával. A hét fejezet (kert, konyha, állatok, egészség és szépség, ruházat, dekorálás, takarítás és karbantartás) több mint háromszáz fortélyt vonultat fel. Akinek ajándékba veszed, csupán annyi dolga lesz, hogy megszívlelje a nagymamák bölcs tanácsait.
Nicolas Priou: Nagymamáink fortélyai – Alexandra Kiadó, Ár: 2.699,- Ft

0023093_2.jpg ()

2. Nesze Nekünk!

Hazánk bestseller királynője, Rácz Zsuzsa az Állítsátok meg Terézanyut! című könyv szerzője, több tízezer eladott példánnyal hét év hallgatás után végre megírta a Nesze Neked Terézanyut! A könyv vezérgondolata, hogy vajon kiüthetők-e a generácókon keresztül átörökített genetikai kódok? Törvényszerű-e, hogy olyan apát válasszuk társul, aki olyan mint a miénk/a regény főhőséé: egy érzelmi ridegtató, akinek a gyerekéből érzelmi nyomorék, jobb esetben a szeretet koldusa lesz. Nem törvényszerű, ez viszont egy belső utazást igényel, amit a főhős, részben egy kaliforniai lelki-wellness farmon tesz meg. Kéki Kata, akárcsak Rácz Zsuzsa, beérett. Az elveszett bárány nem hallgat többé. Humora a régi, dramaturgiai érzéke javult. Az utóbbi hét évben tudatosan olvasott, a jó regényekből kihámozta, hogy mitől működnek, a rosszakból, hogy mitől nem. Könyve kellemes irodalom, fogyasztása mindenképp ajánlott, ráadásul karácsonyi ajándéknak is kiváló, a kísérőkártyára elég annyit írni: Nesze Neked!
Rácz Zsuzsa: Nesze neked Terézanyu! – Ulpius-ház, 2799 Ft

0023093_3.jpg ()

3. Kövesd a Holdat!

A Hold a Föld éjjeli lámpása, a vizek mozgásának irányítója, a napi teendők és a környezet gondoskodó barátja. Kíváncsi vagy arra, hogy ez az égitest milyen hatással van a mindennapjaidra? Mikor van ideje például egy egyszerű hajvágásnak, körömápolásnak vagy kertészkedésnek? Vagy az érdekel, hogy Holdtölténél milyen ház körüli teendőket érdemes végezni? Ha kíváncsi vagy a válaszokra, akkor Johanna Paungger és Thomas Poppe könyvének ott a helye a könyvespolcodon. Az Útmutató Hold c. könyv mellett ne hagyd ki a könyvtáradból a kötet mellé összeállított Holdnaptárat, amelyben a 2010-es esztendő napjaira lebontva kapsz iránymutatást arról, hogy a holdfázis hogyan befolyásolja a hétköznapokat. A Naptárból kiderül az is, hogy egészséged megőrzése érdekében milyen élelmiszereket érdemes fogyasztanod a hétköznapokon.
Útmutató Hold és Holdnaptár együtt – Sappirus Kft. 2990 Ft

0023093_4.jpg ()

4. Keresd a hosszú élet titkát!

A hosszú élet titka a táplálkozási szokásainkban keresendő. De vajon miért gondoljuk azt, hogy a tej és a tejtermékek nélkülözhetetlenül fontos részei az étrendünknek? És vajon tudjuk-e, hogy milyen hatással vannak a gabonafélék a szervezetre? Szendi Gábor új könyvében rámutat arra, hogy az úgynevezett civilizációs betegségek – pl: rák, diabétesz – szinte egytől egyik összefüggnek a nyugati életmód utóbbi pár száz évben kialakult táplálkozási szokásaival. A könyvből alaposan megismerheted a tejet, a különböző gabonaféléket, burgonyát és a kenyeret. Alapos ismeretekre tehetsz szert a sófogyasztásról, és kiderül az is, hogy milyen kapcsolat van a depresszió és a táplálkozás között. Ott a helye a fa alatt!
Szendi Gábor: Paleolit táplálkozás – Jaffa Kiadó, 3490 Ft

 

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X