Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 varázslatos adventi program – az egész családnak

4 varázslatos adventi program – az egész családnak

adventbetlehemkarácsonykiállításprogramvásár
0

Írta:

Egy bögre forralt bor, karácsonyi muzsika és szebbnél szebb portékák: ennél több nem is kell ahhoz, hogy ünnepi hangulatba kerülj. A Wellnesscafe ma szebbnél szebb adventi programokat ajánl neked! 1. Karácsony a kastélyban A Nagytétényi Kastélymúzeumba idén decemberben is érdemes ellátogatnod, a késő barokk kastély ugyanis adventkor igazi karácsonyi díszbe öltözik: a szobákban számtalan karácsonyfát […]

Egy bögre forralt bor, karácsonyi muzsika és szebbnél szebb portékák: ennél több nem is kell ahhoz, hogy ünnepi hangulatba kerülj. A Wellnesscafe ma szebbnél szebb adventi programokat ajánl neked!

1. Karácsony a kastélyban

A Nagytétényi Kastélymúzeumba idén decemberben is érdemes ellátogatnod, a késő barokk kastély ugyanis adventkor igazi karácsonyi díszbe öltözik: a szobákban számtalan karácsonyfát tekinthetsz meg, amelyeket negyven kortárs iparművész díszített fel különböző színekben, stílusban és anyagokkal. Hétvégenként a múzeum iparművészeti és kézműves vásárán a karácsonyi ajándékokat is beszerezheted, de akár bort, mézet, illóolajat és gyógyteát is vásárolhatsz, és persze nem marad el a forralt bor és a sült alma sem.
Hol?
Nagytétényi Kastélymúzemban 1225 Budapest, Kastélypark u. 9.
Mikor?
2009. december 5-től egészen 2010. január 3-ig, december 24. és 25., valamint december 31. és január 1. kivételével minden nap nyitva tart.

Bővebb infó: www.nagytetenyi.hu

2. Vörösmarty téri karácsonyi vásár

Advent idején kihagyhatatlan program a Vörösmarty téri karácsonyi vásár – már csak azért is, mert Európa tíz legjobb adventi vására között tartják számon. A hangulatos faházikókban népi- és iparművészek természetes anyagokból, eredeti kézműves technikával készített portékáikat árusítják, úgyhogy biztosan találsz olyan dísztárgyat, amelynek valamelyik családtagod vagy barátod örülne. A téren természetesen enni- és innivaló is bőven akad: vályogkemencében kenyérlángos sül, de kürtőskalácsot, sült kolbászt és forralt bort is fogyaszthatsz. A Gerbeaud Ház homlokzata erre a pár hétre óriási adventi kalendáriummá alakul, a színpadon pedig minden hétvégén, sőt hétköznap is rendeznek koncerteket és előadásokat.
Hol?
1051 Budapest, Vörösmarty tér 
Mikor?
2009. november 20-tól december 29-ig nyitva tart, december 25-26-án zárva van.
Bővebb infó:
www.budapestinfo.hu

0022831_1.jpg ()

3. Pécsi advent

Karácsonyi műsorok, kézműves vásár, kürtőskalács és forralt bor – ezekért egészen biztosan érdemes ellátogatnod a pécsi Szent Péter és Pál Bazilikában, valamint a Dómmúzeumban megrendezett adventi programokra. Minden délután és este zenés programok várnak, a Püspöki Palota előtt megcsodálhatod a szalmából készült betlehemet és a betlehem előtti tüzet, amelyet igazi pásztorok őriznek. És persze szebbnél szebb kézműves portékák közül választhatsz az adventi vásárban, vasárnaponként pedig részt vehetsz a közös gyertyagyújtáson.
Hol?
Pécs (a programok egy kivétellel ingyenesen látogathatóak)
Mikor?
2009. december 20-ig
Bővebb infó: www.pecsiadvent.hu

4. A vörsi betlehem

Ha igazi karácsonyi különlegességre vágysz, látogass el Vörsre! Ez az apró Somogy megyei település arról vált híressé, hogy a helyiek minden év adventjére óriási betlehemet építenek a helyi templomban – az idei közel ötven négyzetméteres, egy hétig harminc ember dolgozott rajta. Vasárnaponként zenés misét tartanak a helybelieknek és a látogatóknak, utána pedig a vörsi betlehemezők előadását tekintheted meg.
Hol?
8711 Vörs, Ady Endre tér
Mikor?
A vörsi óriásbetlehemet egészen december 24-ig megtekintheted a római katolikus templomban
Bővebb infó:
www.vors.hu

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X