Főoldal > EGÉSZSÉG > Gyengédségre vágysz? Így csábíts!

Gyengédségre vágysz? Így csábíts!

csábításpárkapcsolatszerelemszex
0

Írta: and

Vágj bele! Akár hiszed, akár nem, a pasik igenis kedvelik (kedvelnék), ha a nő egyértelműen jelzi, bizony kedve lenne egy kis hancúrhoz. És itt jön a bökkenő, hiszen a csajok többsége megszokta, hogy a pasi az, aki kezdeményez. Ez azonban ne tartson vissza téged attól, hogy kipróbáld, milyen érzés elsőként lépni. Ezt a legegyszerűbben úgy […]

Vágj bele!

Akár hiszed, akár nem, a pasik igenis kedvelik (kedvelnék), ha a nő egyértelműen jelzi, bizony kedve lenne egy kis hancúrhoz. És itt jön a bökkenő, hiszen a csajok többsége megszokta, hogy a pasi az, aki kezdeményez. Ez azonban ne tartson vissza téged attól, hogy kipróbáld, milyen érzés elsőként lépni. Ezt a legegyszerűbben úgy teheted meg, ha minden szégyenkezés nélkül, úgymond ráutaló magatartással és amellett szavakkal kéred párod „szolgáltatásait“. A lényeg, hogy merj beszélni a vágyaidról. A konkrét felkérést nehéz egyértelműen visszautasítani, de mivel nem csábítgatásról, nem játszmázásról van szó, párodnak egyértelműen kell elfogadnia vagy hárítania a közeledést. Ez utóbbi esetben némi indoklás is elvárható, ha azonban párod őszintén mondja, hogy például stresszes napja volt (és ez nem rendszeres), bizony el kell fogadnod az elutasítását. A verbális kommunikációban épp az a jó, hogy tiszta helyzetet teremt, mellébeszélés nélkül. Lehet persze az ősi trükkökhöz is folyamodni: csábítgatás kis lengében, néhány csepp illat, be- és lehajolás, villantások a megfelelő időben, hogy a vadászösztönnel megáldott pasi vegye észre vágyaidat. Esetleg egész egyszerűen öleld magadhoz, gömbölyödj hozzá. De mi van, ha ebből nem ért, vagy úgy tesz, mintha nem venné észre? Esetleg ha nyílt kommunikáció mellett is elutasít téged.

0023081_1.jpg ()

Most ne!

Kezdjük a legrosszabbal, azaz amikor csáberőd csődöt mond, és a kedves ölelés nélkül fordul a fal felé. Fontos, hogy ilyenkor ne sértődj meg, ne kezdj el duzzogni, és ha lehet, ne vonj le messzemenő következtetéseket az elutasítás miatt. Inkább próbálj a dolgok mélyére hatolni, és utánagondolni, hogy ez milyen gyakran fordul elő. Ha tíz alkalomból legalább négyszer, akkor baj van. Például hogy nem ismered tökéletesen az igényeit, eltérő a szexuális étvágyatok, vagy lehet, rossz időpontban támadod le. Esetleg akkor kezdeményezel rendszeresen, amikor harag feszül közöttetek, és ő nem alkalmas a párnacsatás békekötésre. Persze az is fontos, kedvesed hogyan, mi módon mond nemet: ha ingerülten lerázza magáról a karod, ha határozottan az ágy másik végébe gurul, netán kivonul a kanapéra, nos, az azért fájdalmas és megalázó lehet, még akkor is, ha csak párod pillanatnyi hangulatát jelzi. Más a helyzet, ha játszmázással adja tudtodra, immár sokadszor, hogy nem vevő a közeledésedre: hamarabb bújik a paplan alá, és eljátssza, hogy már alszik, esetleg addig túlórázik az otthoni számítógépen, míg téged helyette a fáradtság teper le. Ha ez rendszeres, vagyis életetek részévé válik, érdemes igénybe venni egy párkapcsolatokkal foglalkozó szakember segítségét, hátha meg lehet még menteni a hűlőfélben lévő kapcsolatot.

Lehorgonyoztatok?

Nem árt tudnod, hogy ha valaki kezdeményezéskor rendszerint elutasítással szembesül, vagy hancúr ugyan van, de az áhított gyönyör elmarad, a negatív érzés belevésődik az idegrendszerbe (ezt hívják a szexuálpszichológusok horgonyzásnak). A kudarc szinte horgonyt vet az agyban, amelynek felszedése hosszú és esetleg fájdalmas folyamat lehet. Előfordulhat például, hogy kedvesed valamilyen oknál fogva nem képes sokáig a merevedés fenntartására, vagy sokkal gyorsabban jut el a csúcsra, mint hogy azt te követni tudnád. Persze nincs gond, ha amellett nem hanyagol el téged, és veled marad, a gyönyörig szeretget téged. Ám sokszor ez elmarad, így nem véletlen, ha emiatt a sorozatos kudarcélmény miatt hárítod a kezdeményezést. És ez persze visszahat párodra is: minél többször utasítod el, annál nehezebb lesz tartós eredményt produkálnia, annál ritkábban fog kezdeményezni. Egy idő után nem is próbálkozik, miközben te nem tudod az okát, kezdeményezni pedig nem akarsz. Ha ilyen okokat sejtesz a háttérben, azaz konkrétan azért nem kezdeményezel, mert „nem látod értelmét“, és hárítasz, mert nem akarod fölöslegesen „strapálni magad“, őszintén kell beszélned pároddal – ha kell, szakember bevonásával is. Ha ezt nem teszed meg, bezárul az ördögi kör, és a sok-sok elhallgatás miatt egyikőtök sem lesz képes megtenni az első lépést.

A témáról bővebben a Maxima magazin 26. számában olvashatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X