Főoldal > EGÉSZSÉG > Szingli vagy? Így vészeld át az ünnepet!

Szingli vagy? Így vészeld át az ünnepet!

egyedülférfikarácsonypárkapcsolatszingliszórakozás
0

Írta:

Alig néhány hete szakítottatok a pasiddal, és te kétségbe vagy esve a közelgő ünnepek miatt? Már előre felkészülsz rá, hogy borzasztóan fogod érezni magad karácsonykor? Bár a karácsonyt mindenki azzal szeretné tölteni, akit a legjobban szeret, neked még nem kell teljesen „elásnod magad”, csak azért, mert szingli vagy. Próbáld meg magad jól érezni akkor is, ha […]

Alig néhány hete szakítottatok a pasiddal, és te kétségbe vagy esve a közelgő ünnepek miatt? Már előre felkészülsz rá, hogy borzasztóan fogod érezni magad karácsonykor? Bár a karácsonyt mindenki azzal szeretné tölteni, akit a legjobban szeret, neked még nem kell teljesen „elásnod magad”, csak azért, mert szingli vagy. Próbáld meg magad jól érezni akkor is, ha egyedülállóként kell végigcsinálnod a karácsonyt – most azt is eláruljuk, hogy hogyan!

Csinosítsd az otthonod!

Ha egyedül töltöd az ünnepet, úgy érzed, felesleges karácsonyfát állítanod, és semmi kedved előszedni az adventi koszorút és mécseseket sem? Pedig a lakásodat nem csak mások miatt érdemes ünnepi díszbe öltöztetned! Hidd el, néhány gyertya vagy ablakdísz is sokat javíthat a hangulatodon, ráadásul a karácsonyi dekorációd pozitívan hat akkor is, ha vendég érkezik hozzád!
Tipp: Az otthoni szorgoskodást a konyhában is folytathatod. Süss magadnak valami finomat, és ha úgy érzed, egyedül képtelen leszel hozzálátni, megenni a sok sütit, akkor bátran csöngess be egy kis kóstolóval a szomszédokhoz is vagy vigyél belőle a kollégáidnak – hidd el, ezért az apró figyelmességért nagyon hálásak lesznek majd!

Ne hanyagold el a barátaidat!

A karácsony előtti napokban és a két ünnep között is szabadságon leszel, de még nem tudod, mivel töltöd el ezt a szűk két hetet? A barátaidat nem mered zaklatni, mert tudod, hogy az ünnepek előtt rengeteg dolguk van? Pedig a legtöbben szívesen kapcsolódnak ki néhány órára a karácsonyi pörgésben, és – ha valódi barátokról van szó – akkor sejtik, hogy most neked is nagy szükséged van a társaságukra.
Tippünk: A programokat variáld változatosan: menjetek moziba, színházba, korcsolyázni, vagy egyszerűen csak üljetek le egy csésze tea vagy forralt bor mellé! Feltölt és ellazít az is, hogy kirándultok egyet: karácsony első és második napján sokan kerekednek fel túrázni, hogy lejárják a kalóriákat. Ezúttal ne hagyd otthon a nordic walking botot sem.

0022925_1.jpg ()

Tölts sok időt a családoddal!

A szüleidet mindig meglátogatod karácsonykor, de már előre félsz a kellemetlen kérdésektől? Az idén próbálj egy kicsit türelmesebb és megértőbb lenni, és meglátod, sokkal kellemesebb hangulatban telnek majd az ünnepek! Ne feledd, hogy a családodra pont akkor van a legnagyobb szükséged, amikor nehéz pillanatokat élsz át!
Tippünk: Karácsonykor végre sehova sem kell rohannod, ezért beszélgess minél többet a szüleiddel – hidd el, nagyon sok új dolgot megtudhatsz róluk, és ez talán abban is segít, hogy a saját helyzetedet tisztábban lásd! Ha a szűkebb családodban gyerekek is vannak, akkor tölts velük sok időt, hiszen a kicsik őszinte öröme téged is felüdít majd!

Tápláld a szellemed!

A karácsonyesti magányt a tévé előtt szeretnéd elütni, hogy legalább néhány órára elfeledkezhess a saját életedről? Ha valami jó filmre vágysz, akkor már előre válogass össze néhány olyan dvd-t, ami a lelkedre is pozitívan hat. A lehangoló drámákat inkább hagyd máskorra, de karácsonyi vígjátékokat vagy megható szerelmi történeteket bátran vegyél fel a listádra (még akkor is, ha néhány jelenetnél könny szökik majd a szemedbe)!
Tippünk: A filmek mellett spájzolj be néhány lélekemelő olvasmányt, és ha van kedved, böngéssz versesköteteket is! Ha igazi spirituális élményre vágysz, akkor december 24-én mindenképp menj el éjféli misére – ez még akkor is nagy élményt nyújt majd, ha év közben nem jársz rendszeresen misére. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X