Főoldal > EGÉSZSÉG > 3 hatékony illóolaj megfázás ellen

3 hatékony illóolaj megfázás ellen

egészségillóolajmegfázásnátha
0

Írta:

1. Kamilla Az influenzás tünetek egyik legjobb ellenszere. A kamilla illóolajának kiváló gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatása van, miközben megnyugtat és oldja a szervezetben  az egészségre ártalmas nyákot.Ellenjavallat: A kamilla allergizálhat, ezért a használatánál egy 24 órás próba szükséges (a könyökhajlatodba tegyél 1 csepp kamilla illóolajat 30 ml semleges kenőcsben elkeverve 8 órára, ha nem okoz elváltozást, bátran alkalmazd)2. Zsálya […]

1. Kamilla

Az influenzás tünetek egyik legjobb ellenszere. A kamilla illóolajának kiváló gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatása van, miközben megnyugtat és oldja a szervezetben  az egészségre ártalmas nyákot.
Ellenjavallat: A kamilla allergizálhat, ezért a használatánál egy 24 órás próba szükséges (a könyökhajlatodba tegyél 1 csepp kamilla illóolajat 30 ml semleges kenőcsben elkeverve 8 órára, ha nem okoz elváltozást, bátran alkalmazd)

2. Zsálya

A zsálya olaja gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású. Segít nátha és köhögés, valamint torokfájás esetén. Külsőleg is jó hatású : tegyél 1-2 cseppet egy kendőre és éjszakára borogasd vele a torkodat. 
Ellenjavallat: Ha babát vársz ,valamint epilepsziával és idegrendszeri zavarral küzdesz, kerüld az alkalmazását. 

3. Levendula

A levendula kellemesen édeskés illatával görcsoldó hatású, segít náthás fejfájás, fül-és torokfájás esetén. Csökkenti a szervezet gyulladásos folyamatait, fertőtlenít és erősíti az immunrendszert. Fájdalom- és lázcsillapító hatása szintén közismert.
Ellenjavallat: Ha terhes vagy és szoptatsz, kerüld a levendula alkalmazását. Az illóolaj használata előtt konzultálj természetgyógyász szakértővel.

A cikket szakmailag Antalné Putnik Judit gyógynövényszakértő ellenőrizte.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X