Főoldal > EGÉSZSÉG > Így válassz színt a lakásba! – videóval

Így válassz színt a lakásba! – videóval

hangulatlelki egyensúly
0

Írta:

A civilizált ember az élete nagy részét festett falak között tölti. Így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen színű festékkel díszítjük lakásunk, házunk falait, hiszen a minket körülvevő falak színe befolyásolja hangulatunkat, lelki állapotunkat. Már az ősember is díszítette a lakhelytét, a barlangok falait. Az általa felhasznált alapanyag a vér és a korom volt. Aztán a […]

A civilizált ember az élete nagy részét festett falak között tölti. Így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen színű festékkel díszítjük lakásunk, házunk falait, hiszen a minket körülvevő falak színe befolyásolja hangulatunkat, lelki állapotunkat.

Már az ősember is díszítette a lakhelytét, a barlangok falait. Az általa felhasznált alapanyag a vér és a korom volt. Aztán a természet megismerésével egyre bővült a festékanyagok tárháza. A régiek ásványokból és növényekből nyerték a színek alapanyagait.

Áttörés az 1800-as években következett be. Ekkor kezdtek áttérni a kémiai anyagok használatára. Három alapszín létezik, amelyből minden más szín kikeverhető: ez a sárga, a vörös és a kék, emellett van még a fehér és a fekete ezekkel a színek tónusát élénkségét lehet befolyásolni. A vörös szín a légzést és a pulzust gyorsítja, a barna biztonságérzetet nyújt, a zöld tónus pedig megnyugtat.

Videónkból többet is megtudhatsz a színek lelkünkre, hangulatunkra gyakorolt hatásairól!

$video$


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X