Főoldal > DIÉTA > 6 tipp, hogy ne legyél ingerült diétázás közben

6 tipp, hogy ne legyél ingerült diétázás közben

diétahangulatingerültség
0

Írta:

Köztudott, hogy az éhségérzet negatív hatással van a hangulatra, így nem meglepetés, ha ingerült lesz az ember diétázás közben. De szerencsére akad megoldás a problémára!

A legfontosabb, hogy határozd meg, mi okozza a hangulatingadozást! Mutatjuk, hogy mit tehetsz a boldogabb, egészségesebb önmagadért.

Sports woman eating salad, standing with lots of healthy fresh food on the kitchen. Concept of losing weight, sports and healthy eating

1. Csökkentsd fokozatosan a kalóriákat: Rendkívül fontos, hogy lassan, fokozatosan csökkentsd a kalóriabevitelt. Az extrém kalóriaszűkítő diéták ugyanis egyáltalán nem vezetnek hosszú távú súlyvesztéshez.

2. Szükséged van a szénhidrátokra: A szénhidrátok fokozzák a hangulat stabilizálásáért felelős szerotonin felszabadulását, ezért semmiképpen se felejtsd ki őket a diétából.

3. Hidratálj eleget: Már az enyhe dehidratáltság is dühöt, fáradtságot és hangulatingadozást okozhat, úgyhogy hidratálj sokat!

4. Ne feledd a B12-t: A B12-vitamin pótlása növeli az energiát, javíthatja a hangulatot és támogathatja a fogyást!

5. Pihenj eleget: Talán nem is gondoltad, de az alváshiány nagyban hozzájárul a rossz hangulathoz. Ráadásul, ha nem alszol eleget, akkor hajlamos leszel magasabb kalóriatartalmú ételeket választani.

6. Mondj nemet az érzelmi evésre: Az érzelmi evés általában a stresszhez, vagy az unalomhoz kapcsolódik. Próbáld meg előre megtervezni az étkezéseket, illetve vigyél magaddal ételt, hogy ne ess kísértésbe.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X