Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 fontos öltözködési aranyszabály a báli szezonra

5 fontos öltözködési aranyszabály a báli szezonra

bakibáldivatestélyifarsangruhasminkszórakozástipp
0

Írta:

Farsangi bálba készülsz? Már alig várod, hogy végre a táncparketten suhanhass, de a gardróbod tartalmára pillantva hirtelen elfogott a pánik? Nem tudsz dönteni a koktélruha és a nagyestélyi között, vagy jelmezes megjelenést írták elő? Egy kis körültekintéssel könnyedén elkerülheted a báli szezon legcikibb bakijait – íme 5 tippünk, hogy hogyan! 1. Válassz alkalomhoz illő ruhát! […]

Farsangi bálba készülsz? Már alig várod, hogy végre a táncparketten suhanhass, de a gardróbod tartalmára pillantva hirtelen elfogott a pánik? Nem tudsz dönteni a koktélruha és a nagyestélyi között, vagy jelmezes megjelenést írták elő? Egy kis körültekintéssel könnyedén elkerülheted a báli szezon legcikibb bakijait – íme 5 tippünk, hogy hogyan!

1. Válassz alkalomhoz illő ruhát!

A meghívó már a kezedben, de arról halvány sejtelmed sincs, hogy mit fogsz viselni ezen az estén? Ne feledd, hogy bál és bál között is hatalmas a különbség, és egyáltalán nem mindegy, hogy az Operaházba, vagy egy vidéki művelődési ház rendezvényére készülsz! Figyeld meg a meghívón feltüntetett „dress code”-ot! Ha a meghívó a „white tie” jelzés szerepel, akkor az uraknak szmokingban vagy frakkban kell megjelenniük, a hölgyeknek pedig nagyestélyit, és könyökig érő kesztyűt kell viselniük!
Tippünk: A nagyestélyit persze – hacsak nem az Operabálba készülsz – a legtöbb esetben mellőzheted. Egy rövidebb fazonú kisestélyiben vagy koktélruhában legalább olyen elegáns lehetsz, különösen, ha a kiegészítőidet is jól megválogatod hozzá. Azt viszont ne felejtsd el, hogy a párodnak a „semi-formal” előírás esetén is mindig nyakkendőt kell viselnie!

0023989_1.jpg ()

2. Ne mutogasd azt, amit takarni kellene! 

Napokig készülsz, hogy az estélyen igazán csinos lehess, és az eredmény érdekében akár olyasmire is hajlandó vagy, amire a hétköznapokon rá sem lehetne venni? Attól még nem leszel szebb, ha a bálban olyasmit is megmutatsz, amit egyébként nem tennél – az öltözéked tehát ne csak a trendekhez, de az alkatodhoz is passzoljon!
Tippünk: Ha nagy a melled, akkor ne akarj melltartó nélkül a báli ruhádba préselődni, mert az eredmény valószínűleg egyáltalán nem lesz szexi! Ugyanez érvényes akkor is, ha a derekadon van némi felesleg: ha lehet, inkább lefelé bővülő, A-vonalú koktélruhát viselj, ezek úgyis nagyon divatosak most!

3. Óvatosan a jelmezekkel!  

A nagyestélyi szóba sem jöhet, mert egy jelmezbálra kaptál meghívást? Nos, a farsang valóban a beöltözés időszaka – nincs is viccesebb, mint a barátaidat kalózkirályként vagy sakkfiguraként viszont látni! Amikor jelmezt választasz, figyelj oda arra, hogy az öltözék passzoljon az egyéniségedhez is! Ne öltözz például kurtizánnak, ha nem szívesen mutatkozol kivágott, merész ruhadarabokban, de a tehenészlány-öltözéket is kerüld el, ha nevetségesnek érzed magad ebben a szerelésben!
Tippünk: A jelmezed sikere csak a kreativitásodon és az ügyességeden múlik majd. A hagyományos maskarák helyett bújj inkább valamelyik híresség (pl. a kedvenc sorozatszereplőd) bőrébe, vagy találj ki valami egészen szokatlan jelmezt (lehet pl. kártyalap, sótartó, stb)!

4. Harisnya, a cipő sarkra, és társai 

Vannak dolgok, amikről tilos megfeledkezned, ha bálba mész: az apró borítéktáskádban mindig legyen hely egy-két zsebkendőnek, és ne felejtsd el magaddal vinni a szájfényedet sem!
Tippünk: Akármilyen meleg is van a teremben, mindig viselj testszínű harisnyát, a fekete nejlont viszont villámgyorsan felejtsd el! A cipődnek legalább két-három centiméteres sarka legyen, és ha új a topánod, akkor a talpára ragasztott matricát szedd le róla, mielőtt belebújsz!

5. Legyen ízléses a sminked!

Bár a földet súroló nagyestélyi valóban királynői hatást kelt, a sminked semmiképp ne legyen színpadias! Az esti smink a nappalinál lehet hangsúlyosabb, ám az alapanyagoknak is jobb minőségűeknek kell lenniük. A szemedet bátran festheted füstösre, és bevetheted a csillogó szemhéjpúdert is. Az ajkaidat rúzsozd élénk, világos színekkel, és ne sajnáld a szájfényt sem, de arra figyelj oda, hogy az ajkaid összességében ne legyenek hangsúlyosabbak a szemeidnél!
Tippünk: A szemhéjpúdered színe sose legyen azonos a ruhádéval, ez ugyanis kimondottan „kanáris” hatást kelt! A legjobb, ha az ezüstös-bronzos, vagy szürkés-feketés árnyalatok közül válogatsz, és legfeljebb egy árnyalattal „sejteted” a ruhád színét! 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X