Főoldal > EGÉSZSÉG > Az idősebb nőknek ötször többe kerülhet a lombikbébiprogram

Az idősebb nőknek ötször többe kerülhet a lombikbébiprogram

lombikbébiprogrammegtermékenyítésterhességvárandósság
0

Írta:

A Sydneyi Egyetem kutatói az in vitro megtermékenyítés, az IVF-program eredményességét vizsgálták, hogy érvekkel szolgáljanak abban a vitában, amely az efféle kezelések állami támogatásáról zajlik az országban. Megállapításuk szerint az egy élve születésre jutó költség az IVF-eljárásoknál jelentősen növekszik az anyai életkor emelkedésével, ez a tényező befolyásolta a legerőteljesebben a kezelések költségét. A 30-33 éves […]

A Sydneyi Egyetem kutatói az in vitro megtermékenyítés, az IVF-program eredményességét vizsgálták, hogy érvekkel szolgáljanak abban a vitában, amely az efféle kezelések állami támogatásáról zajlik az országban. Megállapításuk szerint az egy élve születésre jutó költség az IVF-eljárásoknál jelentősen növekszik az anyai életkor emelkedésével, ez a tényező befolyásolta a legerőteljesebben a kezelések költségét.

A 30-33 éves nők korosztályában 27.373 és 31.986 ausztrál dollár között volt az egy élve születésre jutó költség az első és a harmadik próbálkozás esetében, a 42-45 éves nőknél az első és második próbálkozás ára azonban már 130.951 és 187.515 ausztrál dollár között mozgott (1 ausztrál dollár 177 forint).

Az ausztrál kormány által támogatott tanulmány – amely a Human Reproduction című szakfolyóiratban jelent meg – megállapította, hogy 2002 és 2003 között 16 százalékkal emelkedett az elvégezett asszisztált reprodukciós eljárások száma az országban, míg Európában 13 százalékkal, az Egyesült Államokban pedig csak 6,5 százalékkal.

Egyes szakemberek aggodalmuknak adtak hangot az eredményekkel kapcsolatban, mert a költségtakarékosság az idősebb nők diszkriminációjához vezethet az eljárások állami támogatásának tekintében.

Forrás: MTI

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X