Főoldal > EGÉSZSÉG > Depresszió, szorongás, félelmek? 4 tipp, ami segíthet!

Depresszió, szorongás, félelmek? 4 tipp, ami segíthet!

Kineziológialélekpszichológiasegítségkérés
0

Írta: and

Bár a megoldás kulcsa mindig a mi kezünkben van, egy jó szakember sokat segíthet a megfelelő eszközök megtalálásában és fogyó energiáink növelésében. Egy szakértő további nagy előnye, hogy nem ül nyakig a mi életünkben, így – velünk ellentétben – ő még látja a fától az erdőt. Persze nem várható el egyetlen lélekbúvártól sem, hogy kész […]

Bár a megoldás kulcsa mindig a mi kezünkben van, egy jó szakember sokat segíthet a megfelelő eszközök megtalálásában és fogyó energiáink növelésében. Egy szakértő további nagy előnye, hogy nem ül nyakig a mi életünkben, így – velünk ellentétben – ő még látja a fától az erdőt. Persze nem várható el egyetlen lélekbúvártól sem, hogy kész tények elé állítson minket, annál inkább számíthatunk arra, hogy az igen kínosnak tűnő kérdések borotvaélesen hasítják fel a lelkünket – jó esetben pont ott és úgy, ahogy az a gyógyulásunkhoz szükséges. El kell fogadnunk, hogy a lélek felszabadulása nem fájdalommentes, ám ha a feltépett sebek beforrnak, sokkal jobban érezzük majd magunkat.

Hová fordulhatsz?

– Gondoljuk át, milyen módszerek állnak közel hozzánk, és melyek azok, amelyeket nem tudnánk beleerőltetni aktuális világképünkbe! Ezután jöhet a tájékozódás, remek és diszkrét lehetőség erre az internet, ahol minden fontos információt megtalálunk.
– Mint az élet más lényeges kérdéseiben, itt is az a legfontosabb, hogy a szívünkre hallgassunk! Biztosan van olyan barátnőnk vagy kollégánk, akiben megbízunk, érdemes megkérdezni őt, ismer-e egy jó módszert, esetleg szakembert.
– Amennyiben inkább inkognitóban maradnánk, célszerű átböngészni az internetes fórumokat vagy akár nyitni egy saját topikot!

0024036_1.jpg ()

Problémához szakembert

1. Ha a panaszod: depresszió

Nem tudsz kilábalni az állandó rossz hangulatból, nehezen koncentrálsz és alvászavaraid vannak? Átmeneti lehangoltsággal nem kell rögtön orvoshoz szaladni, de ha a tüneteid tartósnak bizonyulnak, ne tétovázz!
– Ki segíthet? pszichiáter
A pszichiáter általában gyógyszereket alkalmaz (depresszió esetén antidepresszánst), ami bizonyos esetekben elengedhetetlen, máskor viszont csak egy könnyebb út a gyógyuláshoz. Természetesen vannak gyógyszerpárti és gyógyszerellenes pszichiáterek, érdemes tájékozódni, és olyan szakembert választani, aki megfelel az elvárásaidnak!

2. Ha a panaszod: szorongás

Gyakran szorongsz különböző helyzetekben? Rettegsz attól, hogy valamiben kudarcot vallasz? Állandóan azt figyeled, hogy mások mit gondolnak rólad?
– Ki segíthet? pszichológus
A legklasszikusabb segítő, akinek bátran kiöntheted a lelkedet. Egy jó szakember segítségével közösen beazonosíthatjátok a szorongásod hátterében húzódó okokat, és megtalálhatjátok a legjobb megoldást a feloldásra!

3. Ha a panaszod: úgy érzed, rossz vágányon halad az életed

Szükséged van egy nagy lökésre, ami kimozdít a holtpontról? Képtelen vagy összehangolni életed különböző területeit, és jól beosztani az idődet, netán nincs kellő önbizalmad a vágyaid megvalósításához?
– Ki segíthet? életvezetési tanácsadó (life coach)
A coach útjelző táblaként kíséri végig változásod folyamatát. Segít abban, hogy kívülről tudd szemlélni az életed, és mozgósítsd a benned szunnyadó energiákat. Nem oldja meg helyetted a problémáidat, de jó támpontot adhat ahhoz, hogy képes legyél a valódi változtatásra!

4. Ha a panaszod: félelem

Időnként elhatalmasodnak rajtad a félelmeid? Minden valószínűség szerint valamilyen korábbi lelki sérülés következtében túlzott érzékenységgel reagálsz a külvilág hatásaira, és talán a világba vetett bizalmad is megsérült.
– Ki segíthet? kineziológus
Ha nem vagy képes feldolgozni bizonyos eseményeket, érzelmi traumákat, blokkok alakulnak ki a testedben. A kineziológus izomteszteléses módszerrel dolgozik, így keresve meg a blokkok keletkezésének okait, majd oldásokkal szünteti meg az elakadásokat. A kineziológia elsősorban olyanoknak ajánlott, akik nyitottak az alternatív gyógymódokra.

A témáról bővebben a Wellness magazin februári számában olvashatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X