Főoldal > EGÉSZSÉG > Vigyázz, kész, vége?! – A túl korai gyönyör nyomában

Vigyázz, kész, vége?! – A túl korai gyönyör nyomában

férfiorgazmuspárkapcsolatszexualitás
0

Írta: and

Akár pillanatnyi, az aktuális helyzetből fakadó gond, akár rossz beidegződés, akár a lélek mélyén lapuló probléma okozza a korai magömlést, jó, ha tudjátok, hogy a dolog türelemmel, szerelemmel és kitartó újratanulással átprogramozható. Most Klettner Anikó szexuálpszichológus segítségével összeszedtük a módszereket, amelyek megoldást nyújthatnak e kényes kérdésre.   1. Több felvonás Fontos, hogy megtanítsd partnerednek, a […]

Akár pillanatnyi, az aktuális helyzetből fakadó gond, akár rossz beidegződés, akár a lélek mélyén lapuló probléma okozza a korai magömlést, jó, ha tudjátok, hogy a dolog türelemmel, szerelemmel és kitartó újratanulással átprogramozható. Most Klettner Anikó szexuálpszichológus segítségével összeszedtük a módszereket, amelyek megoldást nyújthatnak e kényes kérdésre.

 

1. Több felvonás

Fontos, hogy megtanítsd partnerednek, a női gyönyör nem feltétlenül a hímvessző hüvelyen belüli súrlódása nyomán születik. Persze úgy is, de csak akkor, ha előtte kézzel és szájjal – a teljes testre vonatkozóan – izgalomba hozott téged. Vagyis a hímvessző belső játéka, a hosszú ideig való „pumpáló” mozgás szuper jó… de csak a tökéletes egyesülés megélése miatt. És persze azért is, mert ha párodnak sikerült felizgatnia téged, akkor a G-pontra gyakorolt nyomással a hímvessző súrlódása miatt sikeresen felérhetsz a csúcsra. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy az erotikus menet teljes idejét nem a hüvelyen belüli mozgás alapján kell lemérni (ha egyáltalán bármit mérni kell), és nem is az első menetet kell alapul venni. Vannak például párok, akik nem is foglalkoznak az első menet „idejével”, hiszen tapasztalatból tudják, hogy a második, harmadik nekifutás már hosszabb örömöt ígér, ehhez azonban az kell, hogy mindketten újra vágyra lobbanjanak, és persze ki kell várni a „pasi-aksi” feltöltődését is… Ez változó lehet, van, aki szinte azonnal üzemkész állapotba kerül, másoknál esetleg 10-15 percet vagy annál is hosszabb időt kell várni. A több felvonásos erotika önmagában persze nem elegendő az ejakulációs kontroll elsajátításához – de ettől függetlenül fontos lépés.

 

0023860_1.jpg ()

2. Kézi irányítás

 

Megesik, hogy a gyors tempó hátterében egyszerűen a rossz kamaszkori gyakorlat áll, vagyis az, hogy pasid annak idején gyors önkielégítésre törekedett, minél sebesebb és vadabb mozdulatokkal akart eredményt produkálni. Ha ez történt, párod természetesen ezt vitte tovább párkapcsolataiba is, így a teste erre emlékezik. Emiatt rajta áll a buli, vagyis ha hajlandó (sok-sok gyakorlással) újratanulni az önkielégítést (bármennyire furcsán hangzik is ez), akkor a szexuális aktus közbeni viselkedése is változni, fejlődni fog. Ebben persze te is segítségére lehetsz, ha irányítod a kézmozdulatait, vagy ha te is beszállsz, és lassítod a tempóját, amikor az úgynevezett jelzőérzés jelentkezik. Párodnak tulajdonképpen erre a jelzőérzésre kell nagyon figyelnie, mert azután már nem lehet megállítani az ejakulálást. A kommunikáció pedig elengedhetetlen, vagyis te is csak akkor tudod majd, mikor tedd parkolópályára a kezed vagy a nyelved, ha időben szól neked.

3. Ezertalléros pont

Szerencsére a jelzőérzés jelentkezésekor még van mód arra, hogy időt nyerjetek, de persze csak akkor, ha ismeritek azt a pontot, amelyik segíthet. Hogy hol is van ez a pont? A pasik gátján lelhető fel, azaz a herezacskó alatt és a végbél közötti, idegszálakkal gazdagon átszőtt területen, és ha időben megnyomod (vagy a párod nyomja meg magának, tökéletesen mindegy, hány ujjal), majd néhány másodpercig nyomva tartod (pont mint a csengőt, nem viccelünk), akkor a menet vígan folytatható tovább egészen addig, míg a jelzőérzés újra nem közeledik. Ekkor újabb nyomás következik, majd egy kis megtorpanás, és folytatódhat a csata. Ez a módszer gyakorlással egyre többször alkalmazható, illetve a jelzőérzések közötti időszak is nyújtható. A módszer előnye, hogy nem kell hosszabb időre leállnotok, és párodnak sem kell „kiszállnia“ a hüvelyből. (A pont helyét a legenda szerint egy kínai bölcs ezer tallérért árulta el egy roppant gazdag, ám csak gyors menetekre képes férfinak – innen az elnevezés.)

A témáról bővebben a Maxima magazin 3. számában olvashatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X