Főoldal > EGÉSZSÉG > Nem segíti a teherbe esést a kínai orvoslás

Nem segíti a teherbe esést a kínai orvoslás

babameddőségterhességvárandósság
0

Írta:

A Brit Termékenységi Társaság (BFS) 2670 ember bevonásával készült tizennégy tanulmány adatait összegezte, majd az elemzés alapján adta ki irányelveit. Adam Balen, a bizottság elnöke hangsúlyozta: “jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy az akupunktúra vagy a kínai, gyógynövényekkel való orvoslás az asszisztált termékenységi kezelésekhez kapcsolódóan bármilyen előnyös hatással lenne az élve születések arányára, a teherbe esési […]

A Brit Termékenységi Társaság (BFS) 2670 ember bevonásával készült tizennégy tanulmány adatait összegezte, majd az elemzés alapján adta ki irányelveit.

Adam Balen, a bizottság elnöke hangsúlyozta: “jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy az akupunktúra vagy a kínai, gyógynövényekkel való orvoslás az asszisztált termékenységi kezelésekhez kapcsolódóan bármilyen előnyös hatással lenne az élve születések arányára, a teherbe esési arányra vagy a vetélések számára”. Hozzátette, hogy a pácienseknek tisztában kell lenniük ezzel a ténnyel, mielőtt a kezelésbe kezdenek.

A Brit Akupunktúra Tanács meglepetésének adott hangot a megállapításokkal kapcsolatban, melyek a Human Fertility című szakfolyóiratban jelentek meg. Az akupunktúrás szakemberek szerint jelentős kutatási eredmények vannak arra vonatkozóan, hogy az akupunktúra segíthet a megtermékenyüléssel próbálkozó pároknak.

A BFS adatai szerint a nyugati világban minden hetedik párnál problémás a fogantatás.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X