Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezt tedd szakítás után!

Ezt tedd szakítás után!

férfipárkapcsolatszerelem
0

Írta: and

Szeretőt tartasz, hogy könnyebben elfelejtsd a múltat? Hónapok óta pszichológus kezel, aki nem tartja kizártnak, hogy 2020-ban újra randizhatsz? Immár sokadszor a barátnőid kanalaznak össze, hogy bulikba cipeljenek, hátha ott megtalálod az „igazit”? Esetleg mindezen túl vagy már? A szakítás a kapcsolat velejárója, csupán az nem mindegy, magadra találsz-e utána. Valaki összeomlik, és hónapokig vagy […]

Szeretőt tartasz, hogy könnyebben elfelejtsd a múltat? Hónapok óta pszichológus kezel, aki nem tartja kizártnak, hogy 2020-ban újra randizhatsz? Immár sokadszor a barátnőid kanalaznak össze, hogy bulikba cipeljenek, hátha ott megtalálod az „igazit”? Esetleg mindezen túl vagy már? A szakítás a kapcsolat velejárója, csupán az nem mindegy, magadra találsz-e utána. Valaki összeomlik, és hónapokig vagy évekig tart, amíg újraindítja az életét, mások látszólag könnyebben veszik az akadályt. Belül persze szenvednek, legfeljebb kifelé nem mutatják, mert erősnek akarnak tűnni az ex és a barátnők szemében. Most négy igaz történeten keresztül bemutatjuk, hogy a szakítás után hogyan állunk talpra mi, csajok!

0024893_1.jpg ()„A nedves törölköző buktatta le…”

„Nem hétköznapi módon derült ki, hogy az exem félrelép, bár nem nyomoztam utána, teljesen véletlenül figyeltem fel a gyanús jelekre – meséli Garcsik Bernadett pénzügyi asszisztens. – Miután odaköltöztem hozzá, egyszer csak azzal állt elő, hogy éjszakai sofőrmunkát vállal. Ebben nem találtam semmi furcsát, igaz, nem örültem annak, hogy még kevesebbet leszünk együtt. Egyik este éppen a közösségi oldalakat böngésztem, amikor az adatlapján arra lettem figyelmes, hogy alig fél órája bejelentkezett. Teljesen kiakadtam, idegességemben felhívtam, hogy jöjjön haza. Nem árultam el a felfedezésemet, de azért igyekeztem kiszedni belőle, hol járt. Persze semmit sem tudtam meg. A másik két eset ennél is beszédesebb volt. Egyik alkalommal, miután hazaértem, észrevettem, hogy vizes a törölközőm, pedig előtte két napig nem voltam otthon, mert hazautaztam a szüleimhez. Hiába magyarázta, hogy ő használta, nem hittem el. Máskor pedig a csepegtetőben száradó dupla teríték buktatta le. Hamarosan elegem lett ebből a játékból, és szakítottam. A legfájóbb az egészben nem a megcsalás volt, inkább az, hogy hiába kértem számon, nem vallotta be, hogy valaha is elkövette volna azt, ami nyilvánvaló volt…” Csakhogy az élet nem áll meg, így Bernadettnek tovább kellett lépnie. Szerinte a szakítás egyetlen pozitívuma, hogy legalább jut idő azokra a barátokra, akiket a kapcsolat miatt elhanyagoltál. Persze a vigasztalódásra létezik egy költségesebb megoldás. „Miután szétmentünk a párommal, kifejezetten jót tett a környezetváltozás, néhány hónapig ugyanis Spanyolországban nyaraltam, ahová egyébként azért utaztam, hogy munkát találjak. Elhatároztam, hogy külföldön próbálok szerencsét, mert utálok egyedül maradni a lelki problémáimmal” – meséli Detti, aki szerint nemcsak a kapcsolatban, hanem azután is megváltozhat az ember, ha rájön, mit rontott el. Előző párkapcsolatában például túl sokáig tűrte, hogy palira vegyék.
Detti tippje: „A teljes környezetváltozás a legjobb gyógyszer a szívfájdalomra. Bár nekem a külföldi munkavállalás nem sikerült, viszont legalább a „gyász” idejét derűs emberek között tölthettem.”

Családban a csaló!

A legrosszabb, amikor azok vezetnek félre, akikben a legjobban bízol. Az irodai ügyintézőként dolgozó Joó Verával egyik este közölte a pasija, hogy költözzön el. Hat év után az indok csupán annyi volt, hogy ellaposodott a kapcsolatuk. „Igaz, az exem elég magának való srác, mégsem számítottam rá, hogy így végződik majd a kapcsolatunk. Mivel elég határozottnak mutatta magát, és még a kulcsokat is visszakérte, fogtam magam és hazamentem a szüleimhez. Gondoltam, néhány nap múlva már rózsacsokorral a kezében könyörög, hogy fogadjam vissza… Kicsit viccesnek tűnt, hogy ugyanazon a napon dobta a bátyámat is a barátnője. Úgyhogy egymás vállán sírtunk, és vigasztaltuk a másikat, hogy biztosan rövidzárlat volt mindkettőjüknél” – idézi fel a szakítás pillanatait Vera. A hidegzuhany azonban néhány nap múlva jött, amikor a báty barátnője bevallotta volt kedvesének, hogy még évekkel ezelőtt viszonyt kezdett a húga barátjával, és azért volt olyan sürgős a szakítás, mert nem bírják tovább a titkolózást…
„Hatalmas botrány kerekedett – emlékszik vissza Vera. – Sok mindenre gondoltam, de azért erre nem. A legrosszabb az egészben, hogy azok támadtak hátba, akikben a legjobban bíztam. A pasim és a leendő sógornőm” – mondja a fiatal lány, aki hónapokig képtelen volt feldolgozni a történteket. Később egyik futó kalandból keveredett a másikba. Nem tudta lezárni a múltat, csak önmagát okolta a „vaksága” miatt. Nehezítette a felejtést, hogy az exe időközben rájött, mégiscsak belé szerelmes, és próbálta újra felvenni vele a kapcsolatot. A lány nem dőlt be neki, inkább sikamlós fotókat rakott fel a közösségi oldalakra arról, hogy milyen remekül érzi magát jóképű srácok és a barátnők társaságában. „Ezek elsősorban a volt párom bosszantását szolgálták, bár tényleg jó bulik voltak. Aztán egy alkalommal találkoztam valakivel, aki újra képes volt elhihetni velem, hogy engem is lehet szeretni… Úgyhogy a sok gyógypasi és a majdnem egyéves „tombolás” után ismét párkapcsolatban élek. Bár sohasem felejtem el azokat a hónapokat” – vallja Vera.
Vera tippje: „Ahogy mondják, tegyél meg mindent, ami a csövön kifér… Az önbizalom igenis visszanyerhető, ha beveted magad a flörtölésbe!”

A témáról bővebben a Maxima magazin 8. számában olvashatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X