Főoldal > EGÉSZSÉG > 3 különleges úti cél Pünkösdre

3 különleges úti cél Pünkösdre

0

Írta:

Végre itt a hosszú hétvége – használd ki a három szabadnapot, csomagolj be, szólj a barátaidnak vagy a pasidnak, látogassatok el az ország legvarázslatosabb vidékeire! Fedezd fel az alföldi kastélyokat! Imádod az ódon épületeket, de a fertődi, a gödöllői és a nagycenki mellett szívesen felfedeznéd Magyarország kevésbé ismert kastélyait is? Akkor látogass el a hétvégén […]

Végre itt a hosszú hétvége – használd ki a három szabadnapot, csomagolj be, szólj a barátaidnak vagy a pasidnak, látogassatok el az ország legvarázslatosabb vidékeire!

Fedezd fel az alföldi kastélyokat!

Imádod az ódon épületeket, de a fertődi, a gödöllői és a nagycenki mellett szívesen felfedeznéd Magyarország kevésbé ismert kastélyait is? Akkor látogass el a hétvégén a Dél-Alföldre: mindenképpen ejtsd útba Nagymágocsot, ahol a Károlyi család gyönyörű kastélyát csodálhatod meg! A a 19. században elkészült hatalmas, neobarokk épületet negyven hektáros, arborétumszerű park veszi körül – sétálj végig az Angol-kert ritka őstölgyei és fenyőféléi között, majd picit megpihensz a nagymágocsi tó partján!
Tipp: ne ijedj meg, ha a kapura azt látod kiírva, hogy szociális otthon – az épület manapság valóban szociális intézményként működik, egyes részei azonban nyitva állnak a turisták előtt! Ha pedig már úgyis a Dél-Alföldön vagy, nézd meg a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyt is, amelynek gyönyörű könyvtárát előzetes bejelentkezés után tekintheted meg!

$kep1$ Kóstold meg a szekszárdi borokat!

Ha te is azok közé tartozol, akik szívesen megkóstolják egy-egy tájegység finom borait, Szekszárd a neked való úticél a hosszú hétvégére: sétálj egy nagyot az ország legkisebb megyeszékhelyének hangulatos utcáin, nézd meg Babits Mihály szülőházát és a róla készített különleges szobrot! Különleges élményben lehet részed, ha elmész a mézeskalács múzeumba, utána pedig betérsz egy apró borozóba – mindenképpen kóstold meg a kadarkát, a szekszárdi bikavért és a Cabernet Franc-ot!
Tipp: a borkóstolást akár egy kellemes túrával is összekötheted – a szekszárdi borospincék mellett Decsre és Kölesdre is érdemes ellátogatnod!

Csend és nyugalom a tatai Öreg-tónál

A pörgős hétköznapok után leginkább csendre és nyugalomra vágysz? Ha még soha nem voltál Tatán, most mindenképpen menj el, a város ugyanis rengeteg látnivalót tartogat a számodra. Sétálj egy nagyot az Öreg-tó partján: a tó arról vált híressé, hogy tavasszal és ősszel több mint 15 ezer lúd gágogásától hangos! Feltétlenül nézd meg a tatai várkastélyt és az Esterházy-kastélyt is – ha pedig romantikázni támad kedved, andalogj a pasiddal az Angolkertben, ahol nemcsak a buja növényzetben, hanem számos műemlékben és a kiskastélyban is gyönyörködhettek!
Tipp: kössétek össze a kellemeset a hasznossal, és túrázzatok egy nagyot a Gerecsében – ha jó formában vagytok, Lábatlanról néhány óra alatt elérhetitek a Gerecse legmagasabb csúcsát, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik! Ha jobban szeretitek a kerékpáros túrákat, akár két keréken is felfedezhetitek a környéket!

$beszur$


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X