Főoldal > EGÉSZSÉG > Hét egyszerű, praktikus energiafokozó tipp

Hét egyszerű, praktikus energiafokozó tipp

0

Írta: and

1. Igyál vizet! A dehidratáltság okozhat fáradtságot, ezt kiküszöbölendő, gondoskodj róla, hogy elegendő folyadék jusson a szervezetedbe, így egész nap éber leszel. Noha a koffein azonnali segítséget jelent, de élénkítő hatása csak ideig-óráig tart. Tehát az energiaitalok és a kávé csak átmeneti energialöketet nyújtanak, de amikor elmúlik a hatás, megint ugyanaz lesz a helyzet. Kezdd […]

1. Igyál vizet!

A dehidratáltság okozhat fáradtságot, ezt kiküszöbölendő, gondoskodj róla, hogy elegendő folyadék jusson a szervezetedbe, így egész nap éber leszel. Noha a koffein azonnali segítséget jelent, de élénkítő hatása csak ideig-óráig tart. Tehát az energiaitalok és a kávé csak átmeneti energialöketet nyújtanak, de amikor elmúlik a hatás, megint ugyanaz lesz a helyzet. Kezdd a napot egy pohár vízzel, élvezd ki a csésze kávédat, majd a továbbiakban ragaszkodj az ásványvízhez!

2. Kell egy kis protein!

Ha a koffein felturbóz, akkor a protein az a tápanyag, ami egyenletesen tölt fel energiával úgy, hogy folyamatosan stabilizálja a vércukor szintet. Reggelire próbáld ki a tojást avokádóval társítva, vagy igyál egy barackos turmixot!

3. Használd az orrod!

A citrus aromák is felfrissítenek, csak dobj egy gerezd grapefruitot, narancsot vagy citromot a fürdővízbe! A samponokból, tusfürdőkből is azokat részesítsd előnyben, amelyek citrus illatot árasztanak, vagy akár kísérletezz a menta illatával, amely az agy azon részét stimulálja, amely az ébredésért is felelős ugyanakkor a menta jóval élénkebbé tud tenni a nap folyamán.

energiaplusz2.jpg ()4. Izzítsd az mp3 lejátszódat!

A zene élesíti a mentális képességeinket és a kedvünk is jobb lesz tőle. Állíts össze egy olyan lejátszási listát, amely az életed minden pillanatát jellemzi. Keress olyan muzsikákat, amelyet akkor is hallgathatsz, amikor reggel készülődsz, amikor az irodába tartasz, és amelyre akár táncra is perdülhetsz, miközben a nagymosást végzed.

5. Mozdulj!

Egy amerikai tanulmányban alvásproblémákkal küszködő embereket vizsgáltak, akiknél ha előző nap mozogtak, azt észlelték, hogy az energiaszintjük 20 százalékkal növekedett, míg a fáradtságérzetük 65 százalékkal csökkent. Vidd el a kutyát egy gyors sétára, a reklámok alatt végezz néhány felülést és fekvőtámaszt, vagy tedd be a kedvenc fitnesz DVD-det és arra eddz, a lényeg, hogy ha lehetséges, minden napodba férjen bele legalább húszpercnyi mozgás.

6. Tölts több időt azokkal, akik mindig jó kedvre derítenek!

Biztos, hogy a te életedben is vannak olyan személyek, akik a jó napokat még klasszabbá, a rossz napokat pedig elviselhetővé teszik. És itt nem csak a barátaidra és a családodra gondolunk. A kollégák, vagy azok az emberek, akikkel csak alkalmanként lépsz kapcsolatba, például az iroda futárja, is képesek azonnal fellendíteni az energiaszinted. Tehát keresd az olyanok társaságát, akik mindig tudnak valamit mondani, amivel mosolyt csalnak az arcodra.

7. Szeresd az „elég jót”

A folytonos erőlködés a tökéletességért egy valóságos energia „fekete lyuk”. Tulajdonképpen lehetetlenség mindig mindenkor a toppon lenni. Akkor sincs probléma, ha a tökély helyett beéred az elég jóval. Tegyél meg minden tőled telhetőt, de ha valami nem sikerül maximálisan, ne rágódj rajta, inkább lépj tovább.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X