Főoldal > EGÉSZSÉG > Téged felpörget a pornó?

Téged felpörget a pornó?

0

Írta: and

Pornójelenetekért már rég nem kell a videotékáig ballagni, hiszen az interneten keresztül bekopogtatnak a hálószobánkba, és nincs is ezzel semmi baj, ha mértékkel fogyasztod – esetleg fogyasztjátok a pornót a pároddal. A net korlátlanul ontja a legváltozatosabb minőségben és műfajban a szexet, és csak az ízlésünk, szexuális beállítódásunk, mohóságunk vagy mértékletességünk állíthat korlátokat. Persze ez […]

Pornójelenetekért már rég nem kell a videotékáig ballagni, hiszen az interneten keresztül bekopogtatnak a hálószobánkba, és nincs is ezzel semmi baj, ha mértékkel fogyasztod – esetleg fogyasztjátok a pornót a pároddal. A net korlátlanul ontja a legváltozatosabb minőségben és műfajban a szexet, és csak az ízlésünk, szexuális beállítódásunk, mohóságunk vagy mértékletességünk állíthat korlátokat.

Persze ez az a téma, amire kapásból azt mondjuk: a pornót csak a pasik kedvelik. De valóban így van ez? És ha már a pasiknál tartunk: tényleg olyan nagy baj, ha örömüket lelik a pornóban? Mi mindenesetre amellett érvelnénk, ha már ő kedveli, kedveld meg te is… És hogy minek? Mert inspirál, különösen ha azokat a figurákat, amelyek a leginkább hatottak rád övön alul, ki is próbáljátok. Ez pedig arra jó, hogy ha esetleg nem találtad a megfelelő szavakat arra, amit igazán szeretsz, így megmutathatod!

A netes beszámolók szerint egyre több nő meri felvállalni, hogy egy-egy igazán szexi jelenet számára is izgató, mi több, ma már a párok jelentős hányada az előjáték természetes részeként veti be a pornót. Mindkét fél örömére. Nos, ebben az új megközelítésben néztünk utána, miért is lehet elfogadható, mi több, inspiráló a pornó a szexualitásban.

Pro és kontra a pornóban

porno2.jpg ()Miért imádjuk?

1. Azt már rég tudjuk, hogy a pasi vizuális lény, és élvezi a szemen át érkező erotikus ingereket: a mezítelen női test látványát, és persze a pikáns részleteket. A szem- közelbe hozott, izgalomtól gyöngyöző, kitárulkozó puncit, a kecses idomokat, az orális szex speciális szögből való megtekintését. De őszintén: szerinted mi, csajok mások vagyunk? Te még sosem leselkedtél, vagy figyeltél lopva másokat intim helyzetben? Na, a pornófilm is ilyesmi, csak előre megrendezett jelenetekkel.  

2. Valljuk be, néha fáradtak vagyunk ahhoz, hogy csináljuk, de a látvány azért mégiscsak izgalmas… És akkor a szemnek okozott gyönyör nyomán mégiscsak belelendülünk mi magunk is – vagy nem. De utóbbi esetben tovább gondolhatjuk a dolgokat, és előre tervezhetünk arra az időre, ha majd kedvünk is lesz akcióba lendülni.

3. Feszültséglevezetésnek is kiváló a pornó. A szexjelenetek nézegetése, az általa kiváltott öröm, és persze kifejezetten a szexuális gyönyör képes levezetni a napi vagy a hosszú távon begyűjtött stresszt. Ezt persze a valódi aktus is elősegíthetné, ám a pornónál, ha önkielégítés követi, nem kell teljesíteni a gyönyörszerzés során. Nincsenek kihívások és elvárások, vagyis nem keletkezik újabb feszültség, sőt!

Miért utáljuk?

1. A pornófilmekben szereplő pasik és lányok válogatottan dögösek: kockás hassal, ingerlően szép mellekkel, guszta, feszes popsival. És ha a mi önbizalmunk éppen nincs a topon, úgy gondolhatjuk, a párunk esetleg nemcsak a figurákat, de minket magunkat is lecserélne az ágyban… Pedig ez nem verseny!

2. Jó, jó, hogy új ötleteket hozunk be a szexbe a pornófilmben látottak alapján, ez önmagában kellemes és izgalmas lehet, ám ettől kezdve vége a lazsálásnak… Mert eddig gyakoroltuk a misszionáriuspózt, a kutyát és a lovagló pozíciót, na de ha a pornófilmekből mást merítenénk, azt bizony gyakorolni kell.

3. Nem is utáljuk, inkább csak óvatosak vagyunk, és attól tartunk, hogy túlságosan rákapunk a pornóra, vagy még inkább: hogy a párunk kap rá, és ne adj‘ isten, nem a szex kiegészítésére kezdi használni, hanem helyette. Igen, ez rejt magában egy kis kockázatot: olykor előfordul, hogy a pornó kiszorítja a valódi szexet az ágyból, na de ez miért éppen velünk történne meg?!

A cikk folytatását keresd a Maxima Magazin 17. számában!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X