Főoldal > EGÉSZSÉG > Ez garantáltan segít kilábalni az őszi melankóliából

Ez garantáltan segít kilábalni az őszi melankóliából

0

Írta: and

Miért fontos a fény? A fény a szervezet szinte összes biológiai folyamatára hatással van, legyen szó az ébrenlét és alvás ritmusának szabályozásáról, a hormonrendszerről, a vérnyomásról, az anyagcseréről, a méregtelenítésről vagy az immunrendszer erősítéséről. Amikor tehát a nyári hónapok naponta átlagosan 17 órányi napsütése napi 7 órára csökken, elengedhetetlen, hogy fokozott fényigényünket mesterséges, mégis egészséges […]

Miért fontos a fény?

A fény a szervezet szinte összes biológiai folyamatára hatással van, legyen szó az ébrenlét és alvás ritmusának szabályozásáról, a hormonrendszerről, a vérnyomásról, az anyagcseréről, a méregtelenítésről vagy az immunrendszer erősítéséről. Amikor tehát a nyári hónapok naponta átlagosan 17 órányi napsütése napi 7 órára csökken, elengedhetetlen, hogy fokozott fényigényünket mesterséges, mégis egészséges úton pótoljuk. Erre a kifejezetten otthoni fényterápia elvégzésére alkalmas asztali lámpáktól, kristálylámpáktól kezdve a színes szemüvegeken és kendőkön át, a lágylézerkezeléses és teljes fényspektrumú lámpákig, számos lehetőség áll a rendelkezésünkre. Íme, néhány alternatíva!

Active Bio+ gyógylámpa

A hét különböző színű cserélhető lencse és a 99%-os polarizációs fok segítségével a gyógylámpa pozitív hatással van a sebgyógyulásra, a szervezet regenerációs folyamataira, erősíti az immunrendszert, csökkenti a fájdalmat és serkenti a vérkeringést. Használata egyszerű és teljesen fájdalommentes. Rendszeresen alkalmazva egyaránt hatásos a betegségek megelőzésében, valamint a krónikus betegségek gyógyításában. 

Med-Colour™ készülék

A Med-Colour™ készülék a fény, a szín és a kristály együttes alkalmazásával éri el kiváló gyógyító hatását. A készülékekben Brazíliából vagy a Himalájából származó nagy tisztaságú kvarckristályokat használnak. Ezek az ásványok többszáz millió évvel ezelőtt keletkeztek a Föld belsejében, így a földi élet számára legalapvetőbb rezgéseket tartalmazzák. 

shutterstock_57142351.jpg ()Psorilamp

A Psoliramp egy speciális, ám annál kellemetlenebb bőrbetegség, a pikkelysömör otthoni kezelésére ajánlott. A fény sugárzásának hatására ugyanis a bőr hőmérséklete emelkedni kezd, a fényérzékelő receptorok pedig enzimek és fotokémiai folyamatok közreműködésével fokozzák a bőr védekező funkcióját. A készülék speciális hullámhossz-tartományú UV-B fényt bocsát ki, mely elsősorban a könyök- és térdtájékon megjelenő pikkelysömör kezelésére alkalmas.

Active Light Handy fényterápiás lámpa

Az Active Light fényterápiás készülék a polikromatikus fényt alkalmazva fejt ki gyógyító hatást. Az általa kibocsátott sugarak nem csak egy hullámhosszt tartalmaznak, hanem a látható fényt és az infravörös tartomány egy részét is magába foglaló szélesebb tartományt – természetesen a káros UV sugarak nélkül. Alacsony energiasűrűsége és biostimulatív hatása élénkíti, és serkenti a test helyreállító, regeneráló valamint védelmi folyamatait.

Vitalcare® LED terápia és BioStimul fényterápiás lámpa

A Vitalcare fény gyulladásgátló, biostimulatív hatását nem csak a kozmetika alkalmazza sikeresen pattanások, hegek, cellulit és egyéb bőrbetegségek kezelésére, de remekül alkalmazható mozgásszervi betegségeknél, a fájdalom, az influenza vagy a megfázás tüneteinek csökkentésére is. A BioStimul lámpa által kibocsátott gyógyító polarizált fény jellegzetessége pedig, hogy a szövetek mélyebb szerkezetébe is képes behatolni. Az így elnyelt fényenergia fotokémiai változásokat előidézve fájdalomcsillapító, gyulladásgátló és stimuláló hatást fejt ki.

Bioptron lámpa

Végül érdemes megemlíteni az egyik legismertebb és legelterjedtebb készüléket, a Bioptron lámpát. A világszerte szabadalmaztatott terápiás gyógyeszköz fénye ugyanis a Nap valódi fényéhez hasonló, természetesen annak UV sugarai nélkül. Az így létrehozott fény a szövetek mélyébe hatolva hatékony, egyszerű és természetes módon erősíti a szervezet regenerálódását, segíti a gyógyulást, valamint az akut vagy krónikus megbetegedések kezelését. 

Bármelyik készüléket választjuk is, biztosan jól fog esni egy kis otthoni fényfürdőzés az egyre borongósabbra és hidegebbre forduló időben!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X