Főoldal > EGÉSZSÉG > Légy még egészségesebb 90 másodperc alatt!

Légy még egészségesebb 90 másodperc alatt!

0

Írta: and

A táplálkozás, a szív- és érrendszer, valamint a rákmegelőzés legnevesebb szakértői úgy vélik, hogy akár apró változásokkal is – amelyeket pillanatok alatt megvalósíthatsz – fontos lépéseket tehetsz az egészségedért. Edd meg a héját is! Miért: mert rákmegelőző Az alma egészségre gyakorolt számos jótékony hatása majdnem mind a héjában lévő összetevőknek köszönhető. Egy laboratóriumi vizsgálat során […]

A táplálkozás, a szív- és érrendszer, valamint a rákmegelőzés legnevesebb szakértői úgy vélik, hogy akár apró változásokkal is – amelyeket pillanatok alatt megvalósíthatsz – fontos lépéseket tehetsz az egészségedért.

Edd meg a héját is!

Miért: mert rákmegelőző

Az alma egészségre gyakorolt számos jótékony hatása majdnem mind a héjában lévő összetevőknek köszönhető. Egy laboratóriumi vizsgálat során kimutatták, hogy a piros alma héjában több mint egy tucat olyan vegyület van, amely meggátolja a mell-, a máj-, és a vastagbélrák kialakulását okozó sejtek növekedését.

Szedj kalciumot és D-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítőt!

Miért: mert rákmegelőző

Egy amerikai egyetemen végzett négy éves kutatás szerint, ha elegendő kalciumhoz és D-vitaminhoz juttatod a szervezeted, jelentősen csökkenthető a rák kialakulásának kockázata. Azok a nők, akik e két vitaminnak a kombinációját étrend-kiegészítő formájában rendszeresen magukhoz veszik, akár 77 százalékkal is mérsékelhetik a betegségek megjelenését. A bőröd a napfény hatására maga is előállítja a D-vitamint, de a kutatók azt állítják, hogy biztosra akkor mehetsz, ha pirula formájában is gondoskodsz a D-vitamin utánpótlásról.

shutterstock_61235317.jpg ()Szippants levendulát vagy rozmaringot!

Miért: mert fiatalabbnak tűnhetsz

A levendula hozzásegít a pihentető éjszakai alváshoz, de nappal is sok jót tud tenni a lila növény. Egy tanulmányban önkéntesek levendula vagy rozmaring illóolajat szippantottak öt percen keresztül. Az eredmény: a stresszhormon kortizolszintje több mint 24 százalékkal csökkent. Ez azért sem elhanyagolható szempont, mert ez a hormon növeli a vérnyomást, és az immunrendszerünk hatékonyságát is csorbítja. Mi több, azok az emberek, aki alacsony koncentrációjú levendulát vagy magas koncentrációjú rozmaringot szaglásztak, eredményesebben szabadultak meg a szabadgyököktől – azoktól a molekuláktól, amelyekről úgy tartják, hogy gyorsítják az öregedést és a betegségek kialakulását.

Szórj pisztáciát a salátádba!

Miért: mert csökkenti a koleszterinszintet

A Pennsylvaniai Egyetem kutatói egy kellemes feladattal bízták meg az önkénteseiket: minden nap el kellett majszolniuk egy marék pisztáciát. A negyedik hét végére azok, akik szorgosan elrágcsálták a csemegét átlagosan 6,7 százalékkal mérsékelték a teljes koleszterinszintjüket, és az LDL (rossz) koleszterinszintjük is 11,6 százalékkal csökkent. Mindez a szívelégtelenség kockázatát 14 százalékkal fogja vissza. 30 gramm pisztácia körülbelül 160 kalóriát tartalmaz, úgyhogy locsold meg a kedvenc salátádat egy kevés zsírszegény dresszinggel, adj hozzá pisztáciát, és máris sokat tettél a szívedért.

Helyettesítsd a cukrot hajdinamézzel!

Miért: mert csökkenti a koleszterinszintet

Az ókorban ezt az édesítőszert orvosi célokra alkalmazták, a sebeket mézzel, egy természetes, antibakteriális hatású „kenőccsel” kezelték. De ma már nem csak a bőrre gyakorolhat pozitív hatását használhatjuk ki. Több tanulmány is alátámasztotta, hogy a méz lassítja az LDL koleszterin oxidációját, valamint a véredények egészségét is megóvja. A mézfajták közül a legáldásosabbnak a hajdinaméz bizonyul, így ezt fogyaszd előszeretettel!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X