Főoldal > EGÉSZSÉG > Így égess el naponta plusz 100 kalóriát

Így égess el naponta plusz 100 kalóriát

házimunkakalóriaégetéssétasporttakarítás
0

Írta: and

Most megtudhatod, hogyan szabadulhatsz meg a felesleges kalóriáktól akár felmosás közben is. Takaríts! Bár kicsit furcsának tűnik, de ha otthon vagy, akkor járd körbe a lakást négyszer-ötször. Mindez kb. 10 percet vesz igénybe, de máris megszabadulsz 100 kalóriától. Ha ezt monotonnak találnád, kiválthatod házimunkával is. 25 perc intenzív felmosással, vagy porszívózással is 100 kalóriával lehetsz […]

Most megtudhatod, hogyan szabadulhatsz meg a felesleges kalóriáktól akár felmosás közben is.

Takaríts!

Bár kicsit furcsának tűnik, de ha otthon vagy, akkor járd körbe a lakást négyszer-ötször. Mindez kb. 10 percet vesz igénybe, de máris megszabadulsz 100 kalóriától. Ha ezt monotonnak találnád, kiválthatod házimunkával is. 25 perc intenzív felmosással, vagy porszívózással is 100 kalóriával lehetsz szegényebb. Sőt, a székből sem kell felkelned, hiszen 55 perc telefonálással is csak úgy repülnek a kalóriák. Persze, ez utóbbit lehet, hogy vaskos telefonszámla is követni fogja.

Kertészkedj!

Ha azok közé a szerencsések közé tartozol, akik kerttel rendelkezned, érdemes a terület adta lehetőségeket kihasználnod. Például azzal, hogy fát ültetsz. Két fa elültetésével 100 kalóriától is megszabadulsz, nem beszélve arról, hogy a ház tájéka is mutatósabb lesz. Ugyanennyi kalóriától szabadulhatsz meg, ha megragadod a seprűt, és a teraszt, a járdát és a garázst felsöpröd. Ezzel nemcsak a kosznak, hanem annak a bizonyos 100 kalóriának is búcsút inthetsz. Jó idő esetén pedig teregesd ki a ruhákat odakint. 45 perc teregetéssel szintén ugyanennyi kalóriamennyiségtől szabadulsz meg.

Sétálj!

Munkába menet érdemes a tömegközlekedési eszközt legalább részben felváltani sétával. Ugyanis másfél kilométer sétával máris megszabadulsz 100 kalóriától, ráadásul a tömegben sem kell nyomorognod. Vacsora után is megejthetsz egy 20 perces sétát. Vidd magaddal a pasidat is, kettesben sokkal romantikusabb. A sétát kiválthatod 20 perces csókolózással is, ami amellett, hogy kellemes, kalóriafaló tevékenység is. Hétvégenként pedig játssz turistásat! Keresd fel kedvenc helyeidet, fotózz, és miközben rácsodálkozol a már ismert helyek rejtett szépségeire, észrevétlenül égeted a kalóriákat.

100kaloria2.jpg ()Játssz!

A bowling nemcsak kellemes kikapcsolódás a pároddal vagy a barátaiddal, de igen hatékony kalóriaégető program is, hiszen fél órányi játékkal 100 kalóriától is megszabadulhatsz. De 40 perces billiárddal is ugyanezt az eredményt éred el. Csak arra ügyelj, hogy aztán a szomszédos gyorsétteremben ne pótold ezt annak többszörösével! Ha nem szeretnétek kimozdulni, akkor csapjatok egy Activity-partyt. 50 perces játékkal ugyanennyi kalóriát égethetsz el.

Vásárolj!

Nem kell költségekbe verned magad, ha éppen betévedsz egy plázába. Ha 40 percig a kirakatokat nézegeted, pénz helyett csak kalóriáktól szabadulsz meg. Persze, ha valami nagyon megtetszik, akkor ne fogd vissza magad. Élelmiszerüzletben hagyd a helyén a kocsit, és válaszd a bevásárlókosarat. Fél óra vásárlás alatt észrevétlenül szabadulsz meg 100 kalóriától, ami sokkal több, mintha a kényelmesebb kocsit választanád.

Sportolj!

Ha amúgy is életed része a sport, akkor próbáld ki a hullahoppot. Negyed óra intenzív hullahoppozással nemcsak a derekad karcsúsodik, hanem az a bizonyos 100 kalória is gyorsan leolvad rólad. Ha táncos lábú vagy, nem kell feltétlenül elmenned mulatni, elég, ha bedobsz valamilyen pörgős zenét, és 20 percet táncolsz a szobában. Ha idő szűkében vagy, akkor dobj be egy aerobic DVD-t, és tornázz 10 percet. Még a pizsamádból sem kell kibújnod.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X