Főoldal > EGÉSZSÉG > Káma- Szútra – A tökéletes csók

Káma- Szútra – A tökéletes csók

csókelméletgyakorlatKáma Szútrasegítség
0

Írta: and

A Káma- Szútra Előbb vagy utóbb még a legszenvedélyesebb kapcsolat is könnyen átfordulhat a megszokott, szürke hétköznapok állandó ismétlődésébe. Ha tehát nem figyelünk oda, és nem törekszünk tudatosan az újdonságra, mire észbe kapunk máris egy unalmas kapcsolatban találjuk magunkat, és csak csodálkozhatunk, hogy miért keresi párunk más ágyában az izgalmakat. A Káma- Szútra kiváló segítséget […]

A Káma- Szútra

Előbb vagy utóbb még a legszenvedélyesebb kapcsolat is könnyen átfordulhat a megszokott, szürke hétköznapok állandó ismétlődésébe. Ha tehát nem figyelünk oda, és nem törekszünk tudatosan az újdonságra, mire észbe kapunk máris egy unalmas kapcsolatban találjuk magunkat, és csak csodálkozhatunk, hogy miért keresi párunk más ágyában az izgalmakat. A Káma- Szútra kiváló segítséget jelenthet abban, hogy új színt vigyünk kapcsolatunkba mind testi, mind lelki értelemben. Bár a könyvről elsőre talán a szinte már akrobatikus képességeket és komoly fizikai kondíciót igénylő extrém pozíciók juthatnak eszünkbe, a Káma- Szútra több mint egyszerű szexuális útmutató. Valójában a párkapcsolat, a házasság és általában véve az élet könyve. Nem kell tehát felkészülnünk a kitekert láb- és kézmozdulatokra, hiszen akár már a csókolózás szintjén is részletes útmutatást kaphatunk.

A csók elmélete

A Káma- Szútra többféle szempont szerint is csoportosítja a csókolózás fajtáit – alapvetően azonban négyféle csókot különböztet meg. Az ajkak egyszerű találkozása az első fajta, melyet egyenes csóknak hív. A szerelmesek egymás felé hajolva adhatják a csókot, de egymás fejét, állát gyengéden megragadva és forgatva, a forgató csókkal is örömet szerezhetnek egymásnak – állítja a Káma-Szútra. Egymás alsó ajkát szívva pedig a negyedik csókfajtát, az érintkező csókot különbözteti meg a könyv.

csokcikk.jpg ()Ha követjük a Káma-Szútra tanácsát, első alkalommal még nem halmozzuk el a kiválasztott férfit csókjainkkal, a későbbiek folyamán viszont annál gyakrabban szerezhetünk neki örömet ily módon. Természetesen a Káma-Szútra stílusa, nyelvezete, tanácsai sok esetben inkább megmosolyogtatók, semmint komolyan alkalmazható varázsmódszerek. A férfi elcsábítására irányuló női szándék, a kacér, kihívó nő ábrázolása azonban még napjaink jellegzetessége is lehet.

A csók gyakorlata

Kezdjük mindjárt a kellemes, évődő csókjátékkal. A cél természetesen a győzelem, vagyis, hogy melyik fél veszi birtokba először a másik ajkait. Érdemes megfigyelni, hogy milyen viselkedést javasol a Káma-Szútra a „csatában” vesztes nő számára, hiszen ezek – értelemszerűen a mai világ kontextusába helyezve – még ma is részét képezhetik a nők tipikus flörtölési eszköztárának. A nőknek ugyanis ilyenkor pityergést, duzzogást, megjátszott sértődöttséget javasol a Káma-Szútra, hogy a vesztes nő „revansot” vehessen a férfin.

Egy nő nem hagyhatja szó nélkül azt sem, ha a férfi idejekorán elalszik. Ilyenkor szintén a csókot hívhatja segítségül a férfi kedves, ám határozott felébresztéséhez. A csókot egyébként is gyakran alkalmazhatja egy nő, ha magára akarja irányítani párja figyelmét, mikor az éppen mással van elfoglalva. Az ilyen figyelemfelhívó funkciójú csókot ösztönző csóknak hívja a Káma- Szútra.

De találunk még egyéb, ma is aktuális élethelyzetet, melyben fontos szerepet tölthet be a csók. Ha például a férfi későn ér haza, és megcsókolja alvó feleségét, az a felkeltő csók nevet viselő csókfajta. Ilyenkor megint a kacér, kiszámíthatatlan nő eljátszását tanácsolja a szerelmi könyv, hiszen alvást színlelve még jobban felkelthetjük a férfi kíváncsiságát. Külön csókfajtának számít az elhívó csók, amikor is a férfi nyilvános helyen – például színházban – csókolja meg a nőt.

Talán már ebből a rövid összefoglalóból is érezhető, hogy a Káma- Szútra nem csak a szerelmi kapcsolatok technikai részére helyezi hangsúlyt. Ugyanekkora szerepet kap a csábítás lélektana, a másik fél meghódítása, vonzalmának felkeltése és fenntartása, összességében pedig a harmonikus kapcsolathoz szükséges sok esetben naiv és megmosolyogtató, sok esetben azonban nagyon is aktuális és örök érvényű életvezetési útmutatás. Érdemes tehát lapozgatni mindenkinek, hogy minél magabiztosabban boldoguljon a párkapcsolatok útvesztőiben.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X