Főoldal > EGÉSZSÉG > Teszteld az intim higiéniádat!

Teszteld az intim higiéniádat!

betegséggyorstesztintim higiéniamenstruáció
0

Írta: and

Légy résen Az intim megbetegedések egy részénél gyakran előfordulhat, hogy míg a fertőzés lappangási ideje valameddig tünetmentes, a hüvelyi pH-érték már a betegség korai szakaszában is változást mutat a normálishoz képest. A megfelelő hüvelyi pH-érték jelzése nagyon fontos a törékeny női intim egészség megőrzése szempontjából, hiszen egyes nemi betegségek a kezeletlen lappangási időt követően akár […]

Légy résen

Az intim megbetegedések egy részénél gyakran előfordulhat, hogy míg a fertőzés lappangási ideje valameddig tünetmentes, a hüvelyi pH-érték már a betegség korai szakaszában is változást mutat a normálishoz képest. A megfelelő hüvelyi pH-érték jelzése nagyon fontos a törékeny női intim egészség megőrzése szempontjából, hiszen egyes nemi betegségek a kezeletlen lappangási időt követően akár olyan maradandó és kellemetlen szövődményekkel is járhatnak, mint a meddőség.

Önmagad és kezelőorvosod dolgát is egyaránt megkönnyítheted a lehetséges problémák korai felismerésével. Ehhez nagyszerű segédeszközöket kínálnak az otthon is alkalmazható hüvelyi pH gyorstesztek. Az egészséges hüvelyflóra pH értéke normál esetben (3,8-4,2-ig terjedő) is igen szűk határokon belül mozog, mely egyensúlya bármikor, könnyen felborulhat. A nőknél fellépő hüvelyi folyásoknak számos oka lehet, ám a gyorsteszt segítségével az otthoni önellenőrzés helyes irányt mutathat a nőgyógyászhoz fordulást megelőzően is.

Hogy működik a hüvelyteszt?

intimhig2.jpg ()A hipermarketekben és nagyobb drogériákban kapható – magyar gyártású – intimbetét család minden egyes csomagjába egy-egy hüvelyi pH gyorstesztet is találsz. Nincs más teendőd, mint hüvelyi kenetet venni a sterilpálcikával, majd 30 másodperc után láthatod az eredményt. Hasonlítsd össze az applikátor színét a mellékelt színskálával, így könnyen leolvashatod az esetleges fertőzés jelenlétét, vagy annak mértékét. Amennyiben a normálistól eltérő eredményt kapsz, célszerű szakorvoshoz fordulni. A tesztről bővebb információk: www.biointimo.com

Wellness Cafe tipp:
A hüvelyi pH-gyorsteszt nem diagnosztikai eszköz, így pontos kimutatást nem ad a bajról, de hasznos előrejelzést mutat az intim szféra egészségi állapotáról.

Csökkentsd a havi kínokat

A Biointimo menstruációs fájdalomcsillapító tapasz (3db/csomag) egyes vulkáni kövek infravörös kisugárzását gyógynövények jótékony hatásával kombinálja. A tapasz a levegővel érintkezve melegedni kezd, majd a sugarakon kívül jótékony meleget áraszt, végső hőfokát kb. 20 percen belül éri el. A tapasz kiválóan alkalmazható menstruációs görcsök esetén, de a derékfájást is csillapítja, folyamatos használata pedig elősegíti az ovuláció beállítását. További információk: www.biointimo.com

Wellness Cafe tipp:
Maxplast menstruációs fájdalmakat enyhítő tapasz (1095 Ft, www.egeszsegbolt.hu), Motto fájdalomcsillapító tapasz (672 Ft, www.apoteka.hu).

Szűrd ki a Candidát

A hüvelygombásodás a legnagyobb számban előforduló női betegség, élete során minden nő legalább egyszer megfertőződik, a gombák kortól és nemtől függetlenül pedig bárkinél elszaporodhatnak. Ne hanyagold el intim testrészed ellenőrzését, így jelentősen csökkentheted a fertőzések kialakulásának kockázatát, valamint a visszafertőződést.
A Savvycheck Intim Candida Gyorsteszt olyan gombafertőzések kimutatására szolgál, mint a Candida albicans, a glabrata vagy a tropicals. A teszt poliklonális antitesteket használ a gomba-antigének jelenlétének kimutatására, melyet gyorsan, könnyen és otthon is elvégezhetsz. A termék ára 2465 Ft. (www.pirulapatika.hu)

Dr. Szuromi András nőgyógyász véleménye szerint a Chlamydia, Candida és egyéb hüvelyi fertőzések kimutatására szolgáló gyorstesztek a kórokozók jelenlétére vonatkozóan meglehetősen nagy hibaszázalékkal dolgoznak, ezért az egyértelmű diagnózis tekintetében célszerűbb szakorvost felkeresned.

Wellness Cafe tipp:
Candia5 gyorsteszt (3449 Ft, www.biodalom.hu)

Ha kimarad a menzesz

Ma már többfajta, vény nélküli teszt kapható a patikákban és a drogériákban. A terhességi tesztek többsége a vizeletben megjelenő terhességi hormont (HCG) már kis mennyiségben is kimutatja. A tesztek érzékenysége változó, de általában már 4-5 nappal a várt menzesz elmaradása után pontos diagnózissal szolgálnak.
A Pregnasens terhességi teszt a vizeletben lévő HCG kvalitatív kimutatására szolgál, a terhesség korai detektálása céljából. A vizsgálatot bármely napszakban elvégezheted, a megtermékenyített petesejt beágyazódását követően már 1-3 nappal is jól látható, pozitív jelet ad. Szakértőnk tapasztalati nyomán a legtöbb terhességi, hüvelyi- és ovulációs gyorsteszt jól működik és viszonylag megbízható eredményekkel szolgál, ám a tesztek nélkülözhetetlen kiegészítője az ultrahangos vizsgálat, és a szakorvos diagnózis.

Wellness Cafe tipp:
Medi-lab terhességi gyorsteszt,  Intex-Coralene vizeletsugaras terhességi gyorsteszt, Discolor terhességi gyorsteszt.

Jöhet a baba

A Gabriel Ovulációs teszt rendkívül egyszerű és kényelmes módszer arra, hogy megállapíthasd, mikor vagy a legtermékenyebb. A megnövekedett hlH hormon a vizeletből kimutatható, így ebben az időszakban van a legnagyobb esélyed arra, hogy teherbe ess. A termék 7 darab kazettás ovulációs tesztet tartalmaz, melyet megvásárolhatsz a patikákban, drogériákban.
A PG/53 termékenységi teszt a családtervezés és fogamzásgátlás ideális eszköze, alkalmazása egyszerű, természetes és nem igényel kémiai beavatkozást.  Az első hetekben célszerű a tesztet nyállal és cervix-váladékkal egyaránt elvégezned, hogy minél jobb tapasztalatot szerezhess a mikroszkóp használatával. A teszt ára 2174 Ft, www.egeszsegbolt.hu.

Wellness Cafe tipp:
One Step ovulációs teszt, Maria Romed ovulációs teszt.

Anionos betét a kellemes közérzetért

Az anion (negatív töltésű ion) olyan atomi összetevő a környezetben, mely az élő szervezetekre káros pozitív szabad gyököket semlegesíti. Az anionos intimbetét használata meggátolja a baktériumok elszaporodását, megszünteti a kellemetlen szagokat, és hosszantartó, jó közérzetet biztosít.
A Biointimo intim és tisztasági betétek közepén egy speciális, zöld színű, anion tartalmú csík található. Ebből a speciális anyagból nagy mennyiségű, kétszeresen negatív töltésű oxigénmolekula, azaz anion szabadul fel, mely a betét alsó átszellőző rétegét segítve „lehűti” az intim felületet. Ezzel a hatásmechanizmussal csökken az anaerob környezetben egyébként gyorsan szaporodó baktériumok élettere. Bővebb infók: www.biointimo.com

Wellness Cafe tipp:
Crystal anion egészségügyi intim betétek (www.flavin7olimpiq.eoldal.hu/), Lady Anion egészségügyi betét (anion.aruhaz.info/).

Szakértőnktől itt kérdezhetsz: www.homeopathya.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X