Főoldal > EGÉSZSÉG > Így csillapítsd a húsvéti túlevés és a másnaposság tüneteit!

Így csillapítsd a húsvéti túlevés és a másnaposság tüneteit!

gyomorbántalomhúsvétmásnaposságtúlevés
0

Írta: and

Csillapítsd háborgó gyomrod a legjobb tippekkel! 1.    Igyál meg fél deci svédcseppet! Ha többet ettél a kelleténél, görcsöl a gyomrod vagy épp puffadási tüneteket észlelsz, hörpints fel egy decit ebből a jótékony nedűből! Ezt a 24 féle gyógynövényt tartalmazó keveréket már a nagyanyáink is jól ismerték, a népi gyógyászatban is előszeretettel alkalmazták. A benne található […]

Csillapítsd háborgó gyomrod a legjobb tippekkel!

1.    Igyál meg fél deci svédcseppet!

Ha többet ettél a kelleténél, görcsöl a gyomrod vagy épp puffadási tüneteket észlelsz, hörpints fel egy decit ebből a jótékony nedűből! Ezt a 24 féle gyógynövényt tartalmazó keveréket már a nagyanyáink is jól ismerték, a népi gyógyászatban is előszeretettel alkalmazták. A benne található keserűanyagok elősegítik az emésztőnedvek termelődését, valamint az epehólyag tisztulását. Az illóolajok megszüntetik a teltségérzést és a puffadást. Ha nem szereted az ízét, fogyasztáskor egy kevés vízzel vagy teával felhígíthatod.

profimedia-0010808019.jpg ()

2.    Kortyolgass gyógyteát!

Háborgó gyomorra jó hatással van egy kevés ízesítetlen gyógytea is. A legjobb a borsmenta, a cickafarkfű, a citromfű vagy a kamilla. Lassan kortyolgasd el, és lehetőleg ne egyél semmit előtte és utána egy óráig. Meglátod, segíteni fog!

3.    Gondoskodj a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelről!

Ügyelj rá, hogy most kivételesen tényleg tartsd be a javasolt napi 2-3 liter folyadék elfogyasztását. Ez legyen tiszta, szénsavmentes víz, az előbb említett gyógytea vagy limonádé. Ez utóbbit készítsd mézzel és frissen facsart citromlével! A citrom kiváló méregtelenítő, lúgosító, vesetisztító, C-vitamin tartalma pedig rövid idő alatt újra felturbózza az immunrendszert.

4.    Egyél meg egy fél grapefruitot!

Felezz meg egy nagyobb grapefruitot, és kanalazd ki a húsát! Ez a gyümölcs rendkívül jó hatással van a gyomor- és bélpanaszokra, és segíti az emésztést. Fokozza az epe kiválasztását, csökkenti a puffadásos tüneteket, és a zsír felszívódását a tápcsatornában. Magja gomba- és vírusölő, rendszeres fogyasztásával megerősíthetjük az immunrendszerünket. A grapefruit emellett a citromhoz hasonlóan értékes C-vitamin forrás. 
 
profimedia-0003939330.jpg ()

Másnaposság ellen próbáld ki a következőket:

1.    Igyál sokat!

Közhelynek tűnhet, de nagyon fontos, hogy tetemes mennyiségű alkohol fogyasztása után, igyál meg minimum napi 2-3 liter vizet (vagy gyógyteát)! Az alkohol ugyanis (a kávéhoz hasonlóan) kivonja a vizet a szervezetből, ezért a szárasság tünetei léphetnek fel. Ennek következménye a fejfájás is.

Wellness Cafe tipp: Ha már nincs hányingered, igyál meg egy nagy pohár frissen facsart narancslevet! A narancslében található C-vitamin támogatja a máj alkohollebontó folyamatait, és segít helyreállítani az immunrendszer működését.

2.    Gyógyító húsleves

Nincs is jobb gyógyír a macskajajra, mint egy tányér finom házi tyúkhúsleves! Régi, de működő recept – ha már ételre bírsz nézni -, hogy lassan erőltess le egy csésze frissen készült húslevest. A benne található csirkehús gazdag cinkben, a zöldségek vitamin- és rosttartalmuknak köszönhetően feltöltik a szervezetedet tápanyagokkal. A forró leves jótékonyan hat közérzetedre, enyhíti a gyomor „rendetlenkedését”, a folyadék mennyisége pedig csökkenti a kiszáradás tüneteit (pl. a fejfájást). 

3.    Csak lassan a fájdalomcsillapítóval!

Mielőtt ébredés után közvetlenül a fejfájás-csillapító után kapkodnál, akármennyire is nehezedre esik, tuszkolj le egy szelet pirítóst! Ez azért fontos, mert a kiürült gyomorban a gyógyszer olyan folyamatokat indít el, ami sem a pocakodnak nem fog kedvezni (csak még rosszabbul leszel), sem a fejfájásodat nem fogja csillapítani. Egy szelet kenyér azonban felszívja a felesleges gyomorsavat, alkoholt, így ezután bátran beveheted a gyógyszert is. Ha nagyon rosszul vagy, de nem tudsz könnyíteni magadon, hörpints fel egy kevés svédcseppet.

4.    Pihenj és levegőzz!

Aludd ki magad, és feküdj az ágyadban, ameddig jól esik! Ha munkanap van, nyilván erre nincs lehetőséged, de akkor is gondolj rá napközben, hogy a kimerült szervezeted ne erőltesd túl. Másnap feküdj le korábban, napközben pedig tegyél egy rövid sétát a friss levegőn. Ez segít pótolni a szervezet oxigénhiányát, a (nem megerőltető) mozgás pedig támogatja a káros anyagok lebomlását.

Fotó: Profimedia.hu

Ne hagyd lankadni a libidót!

Nem kívánod a szexet? Kattints!

Eltűnt a tűz a kapcsolatodból?

Érd el te is hatékonyabban a célodat, és felejtsd el derekadra tekert strandtörülközőt!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X