Főoldal > EGÉSZSÉG > Fejben jó: fejmasszázsok mindenkinek

Fejben jó: fejmasszázsok mindenkinek

fejfejmasszázsfrisshajhullásstressz
0

Írta: and

Érdemes kipróbálni, mielőtt gyógyszerekhez nyúlnánk! Indiában a masszírozás a hétköznapok szerves része. Az ottani emberek szerint a rendszeres gyúrás segít az egészség megőrzésében: a bőr hidratált és selymes marad, míg a fejmasszázstól hajunk megerősödik és egészséges lesz. Utóbbit határozott, de nem erőteljes mozdulatokkal végzik, és rendkívül hatásosak fejfájás, korpásodás, hajhullás esetén. Ősi indiai fejmasszázs A […]

Érdemes kipróbálni, mielőtt gyógyszerekhez nyúlnánk!

Indiában a masszírozás a hétköznapok szerves része. Az ottani emberek szerint a rendszeres gyúrás segít az egészség megőrzésében: a bőr hidratált és selymes marad, míg a fejmasszázstól hajunk megerősödik és egészséges lesz. Utóbbit határozott, de nem erőteljes mozdulatokkal végzik, és rendkívül hatásosak fejfájás, korpásodás, hajhullás esetén.

Ősi indiai fejmasszázs

A masszázshoz a hajtípusnak megfelelő gyógyolajat használnak, amit erőteljes mozdulatokkal masszíroznak a fejbőrbe. Érdekessége, hogy hajhúzást is alkalmaznak benne. Mielőtt bárki azt gondolná, hogy utóbbi kellemetlen, nos, nem az. A masszázs végén kellemes frissességet érzünk.

Hatása: Rendszeres alkalmazásával hajunk erősebbé és fényesebbé válik.

fejmassz2.jpg ()

Shiroabhyanga

Kellemes és bizsergető: a fej, a nyak és az arc meleg olajos masszázsa. A kezelés intenzív, meleg olajjal végzett fejmasszázzsal kezdődik, mely serkenti a vérkeringést, fokozza a fej és a koponya szerveinek oxigénellátását, majd a homlok, a nyak-vállöv és az arc gyógyolajos masszázsa következik. A masszázs során az olaj összetevői segítenek megtisztítani a méreganyagoktól a nyaktól felfelé eső szerveket és a bőrt. A masszázst gyógynövényes gőzfürdő zárja, ez segíti, hogy a méreglerakódások eltávozzanak a szervezetből. A kezelés időtartama nagyjából negyvenöt perc.

Hatása: Segít megszüntetni a fáradtságérzetet, segíti az emlékezést, a tanulást, nagyon hatásos álmatlanság, túlzott depresszió és izgalom esetén, és jótékony hatással van a hajproblémákra: gyenge, töredezett haj vagy hajhullás esetén.

Champissage

Az ayurvédikus masszázs „száraz”, vagyis olaj nélküli változata – nagy előnye, hogy nincs hosszas hajmosás a masszázs végeztével. Ennél a masszázsfajtánál a fülek, valamint a nyak, és a vállak is szerephez jutnak. A fejen a homlok és a halánték területén lévő stresszpontok nyomásával éri el a masszőr, hogy felfrissülve távozzunk.

Hatása: oldja a stresszt, frissít.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X