Főoldal > EGÉSZSÉG > Igyál, de mit? Így válassz italt!

Igyál, de mit? Így válassz italt!

almaléitaljeges teakávépezsgősovány tejszóda
0

Írta: and

A Wellness Café elárulja, hogy mely italokkal tudsz számos kalóriát megspórolni. Indulhat a mérkőzés! Tonik vs. szóda Bár sokan egyenértékűnek tartják a kettőt, mivel mindkettő átlátszó, buborékos, mégis rengeteg különbség van a két ital között. A győztes: a szóda Míg egy pohár tonik 83 kalóriát és 21 gramm cukrot tartalmaz, addig a szóda mindkét összetevőtől […]

A Wellness Café elárulja, hogy mely italokkal tudsz számos kalóriát megspórolni. Indulhat a mérkőzés!

Tonik vs. szóda

Bár sokan egyenértékűnek tartják a kettőt, mivel mindkettő átlátszó, buborékos, mégis rengeteg különbség van a két ital között.

A győztes: a szóda

Míg egy pohár tonik 83 kalóriát és 21 gramm cukrot tartalmaz, addig a szóda mindkét összetevőtől mentes, így nyári hűsítőként válaszd inkább ezt, ha szeretnél megspórolni pár potya kalóriát.

Narancslé vs. almalé

Köztük is nehéz eldönteni, hogy melyik tartalmaz kevesebb kalóriát, de ha már mindenképp a gyümölcslé mellett döntesz, tudd meg, melyiket érdemes választanod.

A győztes: az almalé

Bár egy nagy pohár 100%- os almalé 107 kalóriát tartalmaz, még így is kevesebbet, mint a narancslé, így mi az almalé mellett tesszük le a voksunkat.

Energiaital vs. kávé

Reggel azon tűnődsz, hogy melyik energiabombát válaszd, hogy kiröpítsen az átmeneti félkómából? Most megtudhatod melyik a nyerő.

A győztes: a kávé

Mikor beadnád magadnak a szokásos koffeindózist, vedd figyelembe, hogy egy csésze fekete kávé 2 kalóriát tartalmaz, míg egy doboz energiaital, több, mint 100-at.

inni2.jpg ()Bor vs. pezsgő

Egy buli kellős közepén vagy, és tanácstalanul álldogálsz, hogy egy pohár borral vagy pezsgővel koccints a barátaiddal? Íme, a megoldás.

A győztes: a pezsgő

Energia szempontjából ugyanis egy pohár pezsgő mindössze 78 kalóriát tartalmaz, míg ugyanennyi bor 115-130 kalóriával is rendelkezhet.

Sovány tej vs. szójatej

Vajon van különbség a két ital között, és ha igen, melyiket érdemes választani? A választ most megtudhatod.

A győztes: a sovány tej

Bár mindkettő egészséges, egy pohár, sovány tej 90 kalóriát tartalmaz, 10-zel kevesebbet, mint a szójatej, így érdemes inkább az előzőt kortyolgatnod.

Limonádé vs. jeges tea

Nyári hőségben nincs is jobb, mint egy jeges limonádé vagy éppen egy pohár jeges tea. Vajon melyiket érdemes a kettő közül választanod?

A győztes: a jeges tea

Egy pohár, cukrozott jeges tea ugyanis 70 kalóriát tartalmaz, míg a limonádé 100-at. Persze, ha bevállalod azt a plusz 30 kalóriát, nem kell lemondanod a limonádé élvezeti értékéről sem.

Irány Zalakaros – Meríts erőt a természet csodáiból!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X