Főoldal > EGÉSZSÉG > Csodaszerek a rák ellen – vagy mégsem?

Csodaszerek a rák ellen – vagy mégsem?

csodaszergyógyulásrák
0

Írta: and

A beteg, vagy akinek egy családtagja beteg, szinte bármire képes a gyógyulás érdekében, sajnos egyre több a visszaélés is ezekben a helyzetekben. Egyre gyakoribb, hogy különböző természetes szereket, alternatívnak mondott kezeléseket hirdetnek azzal a jól hangzó szöveggel, hogy néhány kúra képes meggyógyítani szinte minden típusát a ráknak. Azonban amíg a gyógyszereket nagyon gondosan ellenőrzik, és […]

A beteg, vagy akinek egy családtagja beteg, szinte bármire képes a gyógyulás érdekében, sajnos egyre több a visszaélés is ezekben a helyzetekben.

Egyre gyakoribb, hogy különböző természetes szereket, alternatívnak mondott kezeléseket hirdetnek azzal a jól hangzó szöveggel, hogy néhány kúra képes meggyógyítani szinte minden típusát a ráknak. Azonban amíg a gyógyszereket nagyon gondosan ellenőrzik, és hosszasan tesztelik, hogy lehetőleg mindent megtudjanak róluk, ezeket a szereket nem vetik ilyen szigorú vizsgálatok alá, így sokszor azt sem lehet pontosan tudni, mi van egy-egy kapszulában, vagy folyadékban.

Akik nem hisznek a hagyományos orvoslásban, gyakran halogatják a kezeléseket, mert úgy gondolják valami más, természetes csodaszer hatására majd elmúlik a daganat, és minden rendben lesz, pedig ez az a betegség, amikor nincs idő. Az elhalasztott onkológiai terápiák, vagy gondolkodás nélkül szedett alternatív szerek hatalmas károkat okozhatnak, amit nehéz, vagy lehetetlen helyrehozni.

rak2.jpg ()Meg kell tanulni beszélni az orvossal

Ma már az internet világában bármit meg lehet találni, bárminek utána lehet nézni, azonban nem biztos, hogy megfelelő, valós információkhoz jutunk ebben a formában. Éppen ezért lenne fontos, hogy a betegek és a hozzátartozók megtanuljanak kérdezni, beszélni az orvosukkal, hiszen ő nem ellenük, hanem velük van. Hazánkban mindössze a betegek egyharmada beszéli meg orvosával, hogy milyen étrendkiegészítőt, vagy kiegészítő gyógymódot alkalmaz.

Ideális esetben az orvos és a beteg együtt kellene, hogy kiválassza a megfelelő alternatív gyógymódokat, azonban ez nincs így. Sok olyan szer van, ami ronthatja például a kemoterápia hatását, vagy éppen felerősítheti az amúgy is kellemetlen mellékhatásokat. Mivel ezekre az esetekre sokszor nem derül fény, a kezelés sikertelenségét az orvosoknak tulajdonítják, nem annak, hogy helytelenül kezelték önmagukat.

Igen vagy nem?

Nézzünk meg néhány mostanában nagyon divatos alternatív módszert, amivel nagyon óvatosnak kellene lenni.

Az ismeretlen eredetű gyógynövénykészítmények tartalmazhatnak gyógyszermaradványokat, vagy más szennyeződéseket, amik nagyon komoly egészségkárosodást okozhatnak. Fontos, hogy csak olyan készítményeket vásároljunk, melyek engedéllyel rendelkeznek.

A nagy dózisú antioxidánsok, mint a C-vitamin, gyengítik a kemo- és sugárterápia hatását. De azt is tudni kell, hogy a magas dózisú C-vitamin nem csak az egészséges sejteket védi, hanem a daganatos sejteket is a terápiák hatásaitól.

A B17-vitamin cianid tartalmú hatóanyaga sokak szerint daganat ellenes hatású, mások szerint ez nem igazolt. Az Egyesült Államokban mérgező hatása miatt betiltották, de az Európai Unio területén sincs forgalomban.

Bizonyos gombafajták májkárosító hatásúak lehetnek, néhány gyógynövény és zöldség pedig erősítheti a mellékhatásokat.

Persze nem minden káros, ami természetes, csak gondosan kell válogatni. Például a kamilla nagyon jó nyugtató, az erős paprikában lévő kapszaicin fájdalomcsillapító, a máriatövis védi a májat, a reszelt alma pedig enyhíti a terápiák okozta hasmenést. Nagyon fontos a mozgás a betegek számára, de a pszichoterápiák is nagyon jót tehetnek.

Diétázzon egy rákbeteg?

Mostanában gyakran hallani különböző méregtelenítő és más diétákról, amiket a betegeknek ajánlanak. Ne tegyék. Egy daganatos betegnek minden energiára szüksége van a rák elleni harcban. Ilyenkor sokkal fontosabb, hogy fehérjében és kalóriában gazdag ételeket fogyasszon, melyekkel megelőzhető a fogyás, így a legyengülés is, ami sokszor még jobban rontja a betegek állapotát.

Villámgyors fogyás tablettákkal (x)

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!

Top 6 zsírégető étel


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X