Főoldal > EGÉSZSÉG > Gyilkos cipellő és társai

Gyilkos cipellő és társai

0

Írta: and

Szerinted hány csaj hajlandó feláldozni a kényelmét és akár az egészségét is a stílusos megjelenés érdekében? Nagy-Britanniában kutatás is készült erről: a megkérdezettek több mint harmada csapna le habozás nélkül egy dögös tűsarkúra még akkor is, ha az álomtopán egyébként nem kapható a megfelelő méretben, és csak összeszorított lábujjakkal tudnának benne tipegni. A jelenség nem […]

Szerinted hány csaj hajlandó feláldozni a kényelmét és akár az egészségét is a stílusos megjelenés érdekében? Nagy-Britanniában kutatás is készült erről: a megkérdezettek több mint harmada csapna le habozás nélkül egy dögös tűsarkúra még akkor is, ha az álomtopán egyébként nem kapható a megfelelő méretben, és csak összeszorított lábujjakkal tudnának benne tipegni. A jelenség nem új keletű: az eszményi homokóra-sziluett például a biedermeier kor halcsontfűzőinek köszönhetően lett a szépség mércéje, a kínai nők pedig kizárólag gyerekméretű lábfejekkel számítottak kecsesnek. Dr. Koós Judit háziorvos és dr. Veress Dóra pszichiáter segít, hogy megszabadulj napjaink testet vagy lelket gyötrő darabjaitól.

Csíped a csőfarmert?

Az alacsony derekú csőfarmer régóta népszerű, pedig, ha nem jó méretet választasz, ez az egyik legegészségtelenebb nadrágfazon. Ha túl szűket vásárolsz, a lábra cicanadrág-szerűen tapadó merev anyag annyira elszoríthatja a vérkeringést, hogy amit egyszerű kényelmetlenségnek tudsz be, az akár egészségügyi problémát is okozhat. A bizsergőcomb-szindróma tünetei az égő érzés, zsibbadás, fájdalom, oka pedig, hogy a szoros nadrág összenyomja a lágyéki bőrideget. Ha mindenáron ragaszkodsz a testhezálló fazonhoz, olyat válassz, ami sehol sem szorít vagy vág be – a kötözött sonka egyébként látványnak sem túl szép.

csipo.jpg ()A darázsderék ára

Könnyen ráfázhatsz, ha a 90-60-90-es arányhármas illúzióját XS-es derékövvel próbálod megvalósítani. Az ideig-óráig tartó karcsúság ára ugyanis a nehezedő levegővételtől az emésztési problémákig sokféle egészségügyi gubanc lehet. Az elszorított mellkas vagy gyomortájék hatására kevesebb oxigénhez jut a szervezeted, így akár el is ájulhatsz! De a korlátok közé kényszerített has is megérzi a szorítást: lanyhulhat a bélmozgás, ezáltal lassul az emésztés, hasi fájdalom, székrekedés jelentkezhet. Amikor a őszi kabátot vagy a blézert övvel „rendszabályozod”, figyelj az övcsatra, nagyon is számít az az 1-2 centi!

A cikk folytatását elolvashatod a Maxima magazin legfrissebb számában!

Saliris Resort****superior – Ahol Ég és Föld összeér…

Villámgyors fogyás tablettákkal

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X