Főoldal > EGÉSZSÉG > Migréned van? 4 kérdés a manuálterápiáról

Migréned van? 4 kérdés a manuálterápiáról

fejfájásgyógyszermasszázsmigrén
0

Írta: and

A migrén akadályoz a munkában, a gyereknevelésben, a háztartás vezetésében, egyszóval: a mindennapjainkban. Sokan nyúlnak ekkor egyből gyógyszerekhez, pedig lehet, hogy a test alapos átropogtatása lenne a hosszútávú gyógyír. A különböző kemikáliák általában csupán a fejfájást, mint tünetet kezelik, de ha nem szeretnénk, hogy havonta ránk törjön az elviselhetetlen fájdalom, akkor mindenképp magát az okot […]

A migrén akadályoz a munkában, a gyereknevelésben, a háztartás vezetésében, egyszóval: a mindennapjainkban. Sokan nyúlnak ekkor egyből gyógyszerekhez, pedig lehet, hogy a test alapos átropogtatása lenne a hosszútávú gyógyír.

A különböző kemikáliák általában csupán a fejfájást, mint tünetet kezelik, de ha nem szeretnénk, hogy havonta ránk törjön az elviselhetetlen fájdalom, akkor mindenképp magát az okot kell megszűntetnünk. Az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, a helytelen testtartás, mind-mind a migrén hátterében húzódhat. Az ízületek megfelelő helyretételével az életmódbeli problémák kiválóan orvosolhatóak.

Mi az a gerincgyógyító manuálterápia?

A gerincgyógyító manuálterápia egy olyan kezelési módszer, mely alatt helyreállítják a test szimmetriáját, valamint ellazítják a feszülésben lévő izmokat. Ezáltal visszaáll gerincünk, valamint a végtagjaink helyes mozgásdinamikája, így a testünkben lévő blokkok és a merevség rövid időn belül megszűnik. Ez azért is hatásos, mert ha az egyik ízület mozgása korlátozott, akkor a mellette lévő fogja átvenni annak feladatait, így az előbb-utóbb túlterhelődik.

migrencikk.jpg ()Miért érdemes szakemberhez fordulni?

„A migrénnek számtalan oka lehet, többek között a nyaki csigolyák merevsége, ami az ízületi mozgástér beszűkülését eredményezi”- magyarázza Menyhárt Balázs, gerincgyógyító manuálterapeuta. „Sokan már az összes fajta gyógyszert kipróbálták, mikor hozzám kerülnek. A legtöbbeknek már olyan mértékű fájdalmai vannak, hogy egyszerűen képtelenek bármiféle munkavégzésre.” A gerincgyógyító manuálterápia során gyengédebben, kíméletesebben bánnak a betegekkel, mint a hagyományos csontkovácsolásnál. „A terápia masszázzsal és energetikai kezeléssel kezdődik, ami által az izmok fellazulnak, így az ízületek könnyedén a helyükre kerülhetnek. Általában 4-5 alkalom (3 naponkénti szünettel) elegendő ahhoz, hogy tényleges eredményeket érjünk el, viszont már az első után érezhető a javulás.” A paciensek mindvégig ruhában vannak, tehát a szégyenlősebbek sem fogják feszélyezve érezni magukat a kezelés alatt.

Mikor nem javasolt a kezelés?

Sajnos nem minden esetben alkalmazható ez a fajta terápia. „Az életkori megkötés 75 év, e fölött már nem ajánlatos igénybe venni, mert könnyen sérülésekhez vezethet. Ezen kívül az előrehaladott csontritkulásban, rákban, illetve sérvben szenvedőket is tilos kezelni”- mondja a szakember. „Állapotos nők esetében az 5. hónap végéig szívesen fogadjuk őket- sőt, érdemes lenne az első 3 hónapban minden kismamának rendbetenni a gerincét, megelőzve ezzel a terhességi derékfájás kialakulását. Az 5. hónap után már érdemes megvárni a baba világrajöttét!”

Mit tehetünk még, ha ránk tör a migrén?

illatterápia: a nyugtató és fájdalomcsillapító eukaliptusz, levendula, rozmaring párologtatásával csökkenhetnek a panaszok.

masszázs: ezáltal megszűntethető az izomgörcs, ami a fejfájás gyakori kiváltó oka, valamint erős vérbőséget okoz, így több oxigén kerül a szövetekbe.

meleg borogatás: a hő segít az izmoknak ellazulni, így csökken a fájdalom (izomgörcsből eredő fejfájás esetén hatásos).

Wellness Cafe tipp: az ibuprofen gyakori használata elvonásos tüneteket, sokszor fejfájást eredményezhet, ezért ha lehet, hagyjunk fel a szedésével, mert csak állandósíthatja a panaszainkat.

Villámgyors fogyás tablettákkal (x)

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!

Top 6 zsírégető étel


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X