Főoldal > EGÉSZSÉG > Miért nem jön a baba?

Miért nem jön a baba?

babameddőségterhesség
0

Írta: and

Általában egy év az az idő, amit javasolnak a gyermekre vágyó asszonynak, hogy várjon, hátha csak késve jön a baba. Viszont ha ezt az időt túlléptük, ahelyett, hogy rögtön elkezdenénk azon aggódni, hogy mi van, ha soha nem lehet saját gyerekünk, nyugodjunk meg, és gondoljuk át jó alaposan a dolgokat! Nem kell egyből a legrosszabbat […]

Általában egy év az az idő, amit javasolnak a gyermekre vágyó asszonynak, hogy várjon, hátha csak késve jön a baba. Viszont ha ezt az időt túlléptük, ahelyett, hogy rögtön elkezdenénk azon aggódni, hogy mi van, ha soha nem lehet saját gyerekünk, nyugodjunk meg, és gondoljuk át jó alaposan a dolgokat! Nem kell egyből a legrosszabbat számításba venni, ritka az az eset, amikor 100%-ban fogamzóképtelen a pár.

Nem csak rajtunk múlik

Nehéz elfogadni, de vannak dolgok, melyeket nem – vagy nem csak – mi irányítunk. Ahelyett, hogy rágörcsölnénk, engedjük át az irányítást, hisz’ a baba úgyis jön, ha jönni akar, és nem biztos, hogy akkor, amikor mi szeretnénk. Nem elég csak várni: JÓL kell várnunk! Bízzunk abban, ha elérkezik az idő, akkor úgyis egy pozitív tesztet fogunk a kezünkben tartani. A lényeg, hogy ne stresszeljünk!

A meddőséget okozó stressz

Nem hiába mondják az orvosok, hogy a feszültséggel és a görcsös akarással csak még jobban kitoljuk a várva várt időpontot. Ehhez tudni kell, hogy stresszhelyzetben nő a hipotalamuszban lévő CRH, ami gátolja a szaporodást. Ennek evolúciós oka van, mivel veszélyes környezetben kevesebb utód születik. Valahol ez (is) magyarázza azt, hogy háborúban mindig kevesebb gyerek jön a világra.
Emellett több kísérlet is igazolta, hogy azok a depressziós nők, akiket pszichoterápiával kezeltek, nagyobb eséllyel estek teherbe, mint azok, akik elutasították a segítséget.

nemjon2.jpg ()

Tényleg akarok gyereket?

Sokszor van az, hogy a házasságkötés után az ismerősök nyaggatják a fiatal párt, hogy jó lenne, ha hamarosan bővülne a család, és ők csak engedelmességből kezdenek bele a babaprojectbe. Olyan is van, hogy a nő még nem áll készen az anyaságra, de a férje unszolására elhagyja a fogamzásgátlást. Mindkét esetben előfordul – nem is ritkán – hogy az asszony nem tud teherbe esni a lelki gátja miatt. Ezzel nem is lenne probléma, de amikor már ő is akarná, az előző kudarcok miatt olyannyira rágörcsöl, hogy nagyon nehéz lesz bevonzania a gyereket.
Pszichológusok gyakran tanácsolják az asszonyoknak, hogy gondolják végig: vajon mi lehet az oka, hogy a meddőséget választottuk? (persze akkor, ha nincs szervi elváltozás) Mitől félünk? Mi történt a családban, ami miatt nem akarhatjuk, hogy jöjjön a baba? Ha meg tudjuk válaszolni ezeket a kérdéseket, és oldani a miattuk keletkező feszültséget, azzal sokat javíthatunk a helyzeten.

A párom az igazi?

A természet olykor hihetetlen dolgokra képes! Mintha megérezné helyettünk is, hogy rosszul választottuk. Nem egy olyan történetről hallani, mikor egészséges párok évekig próbálkoznak, és mégsem jön össze nekik a gyerek. Ez feszültséget szül köztük, majd elválnak. Később a nő megismerkedik valakivel, és nemcsak szerelembe, de teherbe is esik. Ez persze nem azt jelenti, hogy akik hosszan várnak a babára, azok rögtön adják is be a válási papírokat, mivel ha úgy érezzük, megtaláltunk a megfelelő embert, akkor ne eresszük el, és tegyünk meg mindent, ami elősegítené a fogantatást!

Termékenységnövelő praktikák

• magas cinktartalma miatt egyél sok tenger gyümölcseit ( de a terhesség alatt kerüld)

• ha nem jön a baba, látogass el egy kineziológushoz, hátha lelki blokkok okozzák a problémát

• próbáld ki az AVIVA termékenységnövelő tornát

• a férfiak kerüljék a forró fürdőt, a szaunát, valamint a szűk nadrágokat

• hátulról való szeretkezés

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X