Főoldal > EGÉSZSÉG > Tudj meg mindent a hangterápiáról!

Tudj meg mindent a hangterápiáról!

egészséghangterápia
0

Írta: and

A Távol-Kelet népei ősidők óta nagy figyelmet szentelnek a léleknek, így nem csoda, hogy a legtöbb alternatív terápia hozzájuk köthető. Szinte ösztönösen ráéreznek arra, mivel lehetne egyensúlyt teremteni magunkban, ami a gyógyulás egyik alapfeltétele. Erre az egyik legkellemesebb módszer a hangrezgés terápia, mellyel – ha rövid időre is – kiszakadhatunk a mindennapi hajszából, és egy […]

A Távol-Kelet népei ősidők óta nagy figyelmet szentelnek a léleknek, így nem csoda, hogy a legtöbb alternatív terápia hozzájuk köthető. Szinte ösztönösen ráéreznek arra, mivel lehetne egyensúlyt teremteni magunkban, ami a gyógyulás egyik alapfeltétele. Erre az egyik legkellemesebb módszer a hangrezgés terápia, mellyel – ha rövid időre is kiszakadhatunk a mindennapi hajszából, és egy kicsit megpihenhetünk a nagy rohanásban.

Hogyan működik a terápia?

A világon minden rezgésekből áll, így a hang is. A zenét már régóta hívják segítségül a harmónia és az egység megteremtése céljából, ugyanis nagy hatással van az agy idegpályáira. Nem hiába alkalmazzák például meditációhoz, illetve imákhoz, mivel kellemesen átjárja a testünket.  Természetesen itt nem a modernkori gépzenére kell gondolni, hanem a régmúlt természetes hangjaira. Gondolj csak bele, milyen nyugtató például a fából készült szélcsengő dallama, illetve a halk dobolás, vagy a tűzön égő ágak ropogása. A természet „zenéje” mindig is lazítóan hatott ránk, mivel felidézi bennünk az ősbizalom érzését.

A hangterápia során speciális tálakat és kellékeket alkalmaznak, melynek rezgései egészen sejtszintig hatolnak. Hogy hogyan lehetséges mindez? Az emberi test nagy része vízből áll, ami képes ezeket a rezgéseket vezetni anyagi és lelki szinten is.

Hogy jobban megértsük a módszer lényegét, ahhoz tudni kell, hogy 14-20 kHz közti hangokat vagyunk képesek érzékelni a fülünkkel, viszont ez nem jelenti azt, hogy az ez alattiak nincsenek ránk semmilyen hatással. A 8-14 Hz-ig terjedő hullámok tökéletesen ellazítanak, a 4-8 Hz-ig pedig beindítják az öngyógyító folyamatokat, és feloldják az érzelmi blokkokat, mivel ez közel azonos a Föld pulzusával. Lelkünk ezért megnyugszik, testünk maximálisan ellazul, és beindul a „testemlékezés”, hogy visszaálljon az eredeti állapot.

hangterapia2.jpg ()A kezelés menete

Első lépésként kényelmesen le kell feküdni, majd a gyógyító elhelyez a test különböző pontjain, illetve mellette hangtálakat, melyeket egy ütő segítségével megszólaltat. A rezgései a bőrrel érintkezve úgy hatolnak a mélyebb rétegekbe, mint ahogy egy kavicsot dobnánk a vízbe: tehát körkörösen.

Ezalatt az elakadásokat, blokkokat duguláselhárítóként megszűnteti, valamint harmóniába hozza a jobb és a bal agyféltekét. Emellett a vibráció stimulálja a meridiánpontokat, illetve megtisztítja a csakrákat és az aurát is. Az első alkalommal előfordulhatnak kellemetlen érzések, de nem kell tőlük megijedni, ez csupán a tisztulási folyamat hatása, ami rövid időn belül megszűnik, és a második kezelés alkalmával már nyoma sem lesz.

Fontosabb hatásai

Amellett, hogy a meditációhoz hasonló állapotba kerülünk, és feltöltődünk energiával, még számos pozitív hatása ismert.

A stresszes életmódból adódó problémák – mint például az izomgörcsök, fejfájás, reumás panaszok remekül orvosolhatóak vele, sokan már az első alkalom után érzik a javulást!

Mivel egyre többen ismerik el jótékony hatásait, valamennyi gyógypedagógiai intézményben is bevezették ezt a kezelési módszert, mivel kitűnően segít ellazulni a hiperaktív gyerekeknek, valamint észrevették, hogy az autisták is nyitottabbak lesznek ez által a külvilág felé.

Ezen kívül a várandós asszonyok körében is népszerű eljárás, mivel egyszerre hat nyugtatóan az anyukára, valamint a babára, illetve mérsékli a terhességgel járó rosszulléteket és felkészíti mindkettőjüket a várva várt napra. (Arra viszont figyeljünk, hogy a terhesség első három hónapjában inkább ne alkalmazzuk ezt az eljárást!)

Ellenjavallatok

  • pacemaker
  • epilepszia
  • terhesség első három hónapja
  • akut gyulladás

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X