Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezt edd a PMS alatt, hogy jobban érezd magad!

Ezt edd a PMS alatt, hogy jobban érezd magad!

fejfájásmensturációmigrénPMS
0

Írta: and

Vörösbor A PMS-időszakban tölts a vacsihoz egy pohár jó minőségű vörösbort. Amellett, hogy ahogy azt m&

Vörösbor

A PMS-időszakban tölts a vacsihoz egy pohár jó minőségű vörösbort. Amellett, hogy ahogy azt már biztosan a nagyitól is hallottad, vérképző hatású, a hangulatodat is jelentős mértékben javítja, és jó ellenszer a PMS alatti levertségérzet és görcsök ellen is.

Édesburgonya

A PMS alatti kedélyváltozások során az agyban csökken a szerotonin-termelés, ami, mint már biztosan tudod, nem más, mint a boldogsághormonok egyike. Szóval sürgősen pótolni kell, nem igaz? Többek között az édesburgonya és a sárgarépa is tartalmaz szerotonint, tehát ha rossz a kedved, kapj be néhány falat krumplipürét vagy rágcsálj el egy répát!

Sovány tej

Nyugtalan vagy a PMS-időszakban, és nem tudsz aludni? Szintén a nagymamáink receptje a meleg, mézes tej. A benne lévő kálcium ellazítja az izmaidat, és kiűzi belőled a feszültséget. Egy kutatás szerint azok a nők, akik naponta elfogyasztanak egy kis pohár sovány tejet, kevésbé küzdenek a PMS előtti tünetekkel, mint azok, akik nem.

pms2.jpg ()Páfrányfenyő

Méghogy egy fenyőből enni? Bizony, hiszen tabletta formájában koncentrátum készült ebből a sok éve hasznosított  gyógynövényből (fontos: teaként ne fogyaszd!). Hatékony a premenstruációs puffadás esetén, a keringési zavaraidra is gyógyír lehet, valamint nevezik „a jó emlékezet növényének” is, mert fokozza az agy oxigén- és vérellátását. Alváspanaszok ellen is jó, szóval a páfrányfenyő valódi csodaszer!

Spenót

Nem hiába könyörögtek mindig az óvónénik, amikor az oviban nem akartuk megenni a spenótot. Ők valószínűleg már tudták, hogy az egyik legnagyobb magnéziumtartalmú növényről van szó, ami ennek köszönhetően remek ellenszer többek között a migrénes rohamokra és a kóros fáradtságra. Tedd a szendvicsedbe vagy készíts belőle egy finom salátát olívaolajjal és fokhagymával.

Napi étrend a PMS alatt

Reggeli
Sovány juhtúró eperrel vagy bogyósgyümölcsökkel + 100%-os narancslé
VAGY
Zabkása sovány tejjel és teljes kiőrlésű pirítóssal

Ebéd
Spenótsaláta lazaccal, mellé egy pohár sovány tej
VAGY
Tonhal + light majonéz teljes kiőrlésű kenyérrel, egy szelet sárgadinnye

Snack
Vaj nélküli popcorn zsírmentes csokiszósszal
VAGY
Teljes kiőrlésű muffin natúr joghurttal és mézzel
VAGY
Zsírszegény sajt teljes kiőrlésű keksszel

Vacsora
Teljes kiőrlésű tészta fokhagymás-gombás-hagymás paradicsomszósszal
VAGY
Grillezett lazac barna rizzsel, párolt brokkolival, utána áfonya vagy ribizli

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X