Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 tuti tipp: Így egyél természetesebben!

4 tuti tipp: Így egyél természetesebben!

arucukortermészet
0

Írta: and

Szinte kényszeresen ellenőrzöd az elfogyasztott kalóriák számát? Az egészséges fogyás jóval több tényezőtől függ, mint a számoktól. Annak érdekében, hogy veszíts a kilókból és az eredményt meg is tudd tartani, életmódbeli változtatásokra van szükség, ha folyamatosan sikereket szeretnél elérni.

Az életmódváltás egyik legegyszerűbb módja, ha elkezded lecserélni az étrendedben található feldolgozott élelmiszereket a természetes verziókra. Ezek ugyanis nem csak több tápanyagot tartalmaznak, hanem az ízük is sokkal kielégítőbb. Tegyél rendet az étrendedben, és fogyj szinte észrevétlenül, egészséges ételekkel!

Nézd meg a címkét

A tápanyag-összetételre vonatkozó információ a termékek címkéin az egyik leghatékonyabb védelmet nyújtja a nemkívánatos súlygyarapodás ellen. Az alacsony kalóriatartalmat mindig jó látni, azonban érdemes ellenőrizni, hogy nem tartalmaz-e az étel óriási mennyiségű nátriumot, telített- vagy transzzsírt, vagy olyan kiejthetetlen nevű összetevőt, aminek messziről sincs köze az egészséghez.

bolt2.jpg ()

Hagyd el az extra cukrot és sót

Ha az ízlelőbimbóidat a múltban jelentősen túlterheled cukorral és sóval, itt az ideje, hogy megtisztítsd ezektől. Tanuld meg élvezni a természetes ízeket, és felejtsd el a hozzáadott sót és a cukrot az ételek készítésénél.

Válts teljes kiőrlésűre

A finomított pékáruk a legalattomosabb termékek, ugyanis lépten-nyomon kísértésbe hoznak minket. Érdemes mindenhol a 100%-ban teljes kiőrlésű termékeket keresni. Attól, ha egy kenyérre rá van írva, hogy barna, még nem biztos, hogy teljes kiőrlésű bio-kenyérről van szó, ami egészséges is. A valódi teljes kiőrlésű termékek elősegítik az egészséges emésztést, miközben csökkentik a felfúvódást. Olvasd el figyelmesen a címkét, hogy biztosan ilyen változat lapul-e a csomagoláson belül.

Keresd a friss árut

Ha nem tudod eldönteni, mit nassolj, mindig válaszd a friss gyümölcsöket és zöldségeket, ezek ugyanis egészséges úton laktatnak, és a bennük található rosttól hosszabb ideig jóllakott maradsz. Amint hozzászoknak az ízlelőbimbóid, hogy nem csak a nagy mennyiségű cukrot és sót érzékelik, rájössz, hogy a szervezeted már régóta sóvárgott a valódi, tiszta ízek után. Ezt a sóvárgás-fajtát pedig tárt karokkal üdvözöld!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X