Főoldal > EGÉSZSÉG > Szuper őszi tipp: Így turbózd fel a salátád gyógynövényekkel

Szuper őszi tipp: Így turbózd fel a salátád gyógynövényekkel

gyógynövényreceptsaláta
0

Írta: and

Citrusos-korianderes csicseriborsó saláta Hozzávalók 4 adaghoz: 2 csésze csicseriborsó, főtt vagy konzerv2

Citrusos-korianderes csicseriborsó saláta

Hozzávalók 4 adaghoz:

2 csésze csicseriborsó, főtt vagy konzerv
2 evőkanál mogyoróhagyma, apróra vágva
2,5 csésze spenót
1/2 csésze friss koriander
1/2 nagy lime lereszelt héja
1/2 nagy lime leve
1/2 közepes narancs leve
2 teáskanál mustár
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál extra szűz olívaolaj
1 teáskanál garam masala (indiai fűszerkeverék)
1/2 teáskanál cayenne bors
Só és bors ízlés szerint
 
Elkészítése: Öblítsd le és szárítsd meg a csicseriborsót, majd tedd egy nagy tálba, és keverd össze az apróra vágott mogyoróhagymával. Egy konyhagép segítségével dolgozd össze a koriandert és a spenótot, ameddig elég apróra lesznek vágva (nem pépesre), majd add hozzá a csicseriborsót. Ezután a konyhagépben turmixold össze a lime héját, a gyümölcsleveket, a mustárt, a fokhagymát, az olajat és a fűszereket. Sózd-borsozd ízlés szerint. Locsold az öntetet a csicseriborsós keverékre és alaposan mixeld össze vele. Fűszerezd, majd hagyd állni 15 percig, hogy összeérjenek az ízek. Főételként, köretként és teljes kiőrlésű szendvicsben fogyasztva egyaránt kiváló.

sali1.jpg ()Paradicsomos-őszibarackos saláta

Hozzávalók 6-8 adaghoz:

1/2 vöröshagyma (kb. 50 gramm)
1 ek. balzsamecet
1 kiló paradicsom (lehet különböző színű és méretű)
0,5 kg érett őszibarack
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 evőkanál narancslé vagy mangóturmix
1 tk. szójaszósz
1/2 tk. finomra reszelt citromhéj
1/4 tk. só
1/2 csésze egész, kisméretű menta és bazsalikomlevelek (vagy nagyobb levelek kisebb darabokra szaggatva)

Elkészítése: Keverd össze a kockára vágott hagymát a balzsamecettel, és tedd félre. Vágd a paradicsomokat egyforma méretű darabokra, majd rakd őket egy mély tálba. Hámozd meg, és darabold fel az őszibarackokat, majd szórd őket a paradicsomhoz. Keverd össze az olívaolajat, a narancslevet, a szójaszószt, a citromhéjat és a sót. Öntsd hozzá a balzsamecetet és a hagymát. Löttyintsd az öntetet a paradicsomos-barackos keverékre, add hozzá a gyógynövények felét, sózd meg, és mixeld össze alaposan a salátát. Hagyd pihenni egy kicsit, majd kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még ecetet, szójaszószt vagy narancslevet. Tálalás előtt keverd össze megint, és szórd meg a maradék gyógynövénnyel.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X