Főoldal > EGÉSZSÉG > 10 szuper tipp, hogyan előzd meg és győzd le a náthát

10 szuper tipp, hogyan előzd meg és győzd le a náthát

betegségegészséggyógyulásimmunerősítésimmunrendszermozgásnátha
0

Írta:

Úgy érzed, bújkál benned valami betegség? Győzedelmeskedj te a nyavalyák fölött!

A nap elején

Igyál sokat
A betegség kiszárít, így fontos, hogy megfelelően hidratált légy. A legjobb a víz, a 100%-os gyümölcslé vagy a gyümölcstea (nem fekete!) mézzel.

Gargarizálj sós vízzel
Nagyi receptje mindig beválik, hiszen a sós, langyos víz gyulladáscsökkentő hatású.Reggel és este ismételd meg a kúrát!

Tartsd tisztán az orrod
Ha folyamatosan megszabadulsz a felesleges váladéktól, kisebb eséllyel erősödik a gyulladás. Vegyél tisztító orrspray-t (a drogériákban is lehet kapni), és egy forró zuhany is csodákra képes, mert a meleg gőz kipucolja a légutakat.

 

A nap közepén

Irány a drogéria
Szerelkezz fel természetes gyulladáscsökkentőkkel, mint például a kakukkfű vagy a kamilla, valamint vegyél fájdalomcsillapító tablettát. Egyelőre ne kapkodj be antibiotikumokat, nem tesznek jót a bélrendszerednek, és amíg csak megfázásról van szó, nem is szükségesek.

Méz, méz, méz
Nem hiába hívják folyékony aranynak, a méz megfázáskor mindent visz. Fura, de hatásos recept, ha összenyomsz egy gerezd fokhagymát, és mézbe áztatod. Mindkettő igazi vitaminbomba, és együtt csodákra képesek!

mez2.jpg ()

Délután

Pihenj sokat
Nem egy bonyolult tanács, de nagyon fontos. Ha ugyanis nem pihened ki magad eléggé, hiába bármilyen csodaszer, a tested nem lesz képes legyőzni a bacikat. Szóval vedd ki azt az egy-két nap szabit, és irány az ágy! Így a munkához is hamarabb visszatérhetsz majd.

Az a fantasztikus húsleves
A filmekben mindig ezzel kúrálják a náthát, és igazuk van: a húsleves tápláló, erősítő, és nem utolsósorban isteni jól esik majd a duzzadt torkodnak. Szigorúan ágyban fogyasztandó!

Egy kis mozgás
Nem kell végigcsinálnod a teljes edzésprogramod, de egy kis aktivitás felrázza az immunrendszeredet is. Naponta néhány perc éppen elég, hogy a tested vegye a jelzést: harcra készen állok!

Este

Immunerősítő vacsi
A protein igazi társad lehet az immunerősítésben, így válassz olyan vacsit, amiben sok van, például sovány húst, halat, babot, melléjük pedig barna rizst és zöldségeket. Aztán vegyél egy jó, forró zuhanyt, vackold be magad a paplan alá, és reggel ébredj egészségesen!

Másnap
Ha a tünetek nem múlnak, esetleg már nem csak hőemelkedésed van, ne habozz felkeresni az orvosodat! Ilyenkor sajnos valószínű, hogy nem szimpla megfázásról van szó, hanem komolyabb nátháról, esetleg makacs fertőzésről, arra pedig az antibiotikum az egyetlen megoldás. Ne odázd el a vizsgálatot akkor sem, ha pár nap múlva kicsit könnyebben érzed magad, mert a fertőzés attól még ott bujkálhat benned.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X