Főoldal > EGÉSZSÉG > Nem javítja a memóriát az omega-3?

Nem javítja a memóriát az omega-3?

memóriaomega-3tanulásvas
0

Írta:

A vashiány az egyik leggyakoribb hiányosság a WHO adatai szerint, a fejlődő országok szegény gyermekei pedig k&uuml

A vashiány az egyik leggyakoribb hiányosság a WHO adatai szerint, a fejlődő országok szegény gyermekei pedig különösen nagy rizikónak vannak kitéve.

A vizsgálat keretében a vas és az omega3 agyi működésre gyakorolt hatását figyelték meg, 321 dél-afrikai gyermek esetében. A tesztcsoport minden tagja nélkülözte a két, alapvető étrend-kiegészítőnek tartott anyagot – egyik csoportjuk vasat, a másik pedig omega3-at kapott a kísérlet során.

Nyolc hónap elteltével változásokat figyeltek meg a gyerekek memória, tanulási és a koncentrálási képességeiben, és bebizonyosodott, hogy a vasra valóban szükség van az egészséges fejlődéshez. Általánosságban véve javultak az említett képességek, különösen azoknál a gyerekeknél, akik korábban vérszegénységben szenvedtek (olyan állapot, amikor a vér oxigénszállító kapacitása csökken), ami fáradtságok és a koncentrálási képesség csökkenését okozza.

Ezzel szemben az omega3 kiegészítőnek nem volt különösebb hatása, sőt a memória teszt esetében a tabletta szedése után rosszabbul teljesítettek, mint előtte.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X