Néhány egészséges élelmiszer önmagában is a diéták favoritja, ám kevesen tudj&
Néhány egészséges élelmiszer önmagában is a diéták favoritja, ám kevesen tudják, hogy együtt sokkal hatásosabbak. Jennifer McDaniel, a Táplálkozástudományi és Dietetikai Akadémia szóvivője elmondta, hogy miket érdemes kombóban fogyasztani.
Joghurt + granola
Kezdd a napot egy egészséges parféval! A joghurt probiotikumot tartalmaz, a teljes kiőrlésű gabonák pedig prebiotikumokat, amelyek McDaniel szerint táplálják a probiotikus baktériumokat. A joghurt és a granola (vagy másképpen „sült müzli”) együttes fogyasztása lehetővé teszi az emésztőrendszer zökkenőmentes működését.
Zöld tea + citrom
A citrom életben tartja a zöld tea antioxidánsait, ameddig a szervezeted fel nem használja őket. Már egy csepp citrom is elegendő C-vitamint tartalmaz ahhoz, hogy segítsen az emésztőrendszernek lassítani a katekinek lebontását. A szakértő szerint ez nagyszerű, hiszen ezek az antioxidánsok növelhetik a szervezet kognitív képességeit.
Barna rizs + hagyma és fokhagyma
Adj egy kis pirított hagymát és fokhagymát a következő adag barna rizsedhez! A Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi szaklap kutatása alapján megállapították, hogy a kénvegyületek növelhetik a rizsszemekben lévő cink és vas felszívódását, segítenek fenntartani az egészséges anyagcserét, és feltöltenek energiával.
Lazac + kurkuma
Próbáld ki, hogy kurkumát dörzsölsz a mennyei lazacfilébe! A halakban található DHA (egy bizonyos típusú omega-3 zsírsav) és a kurkumin (egy erős antioxidáns), amely a kurkuma fűszer része, lassítják az emlőben található ráksejtek növekedését, ha együtt fogyasztod őket. Mindez szerepel egy rákkutató központ 2011-es tanulmányában is.
Brokkoli + retek
Ezentúl inkább párold a brokkolit! Főzés közben a rendkívül hasznos myrosinase nevű enzimek távozhatnak a belőle, pedig segítenének a szervezet rák elleni küzdelmében. McDaniel szerint érdemes az étkezést megerősíteni más myrosinase-tartalmú élelmiszerrel is, mint például a nyers retek vagy a mustár.
Fotó: Pinterest