Főoldal > EGÉSZSÉG > Egészségmegőrzés növényi Omega-3 zsírsavakkal(X)

Egészségmegőrzés növényi Omega-3 zsírsavakkal(X)

0

Írta:

Egészségmegőrzés kapcsán sokat hallunk a megfelelő táplálkozásról, a tápanyagok ismeret

Egészségmegőrzés kapcsán sokat hallunk a megfelelő táplálkozásról, a tápanyagok ismeretének és tudatos bevitelének fontosságáról. Bár az Omega-3 zsírsav fogyasztásának kedvező hatásai széles körben publikáltak, csak ritkán esik szó az Omega-3 különböző forrásairól, s ezek élettani hatásainak különbségéről.
Az Omega-3 zsírsavak lehetnek állati vagy növényi eredetűek is. Az egyik legjelentősebb növényi eredetű Omega-3 forrás a lenmag. A lenmagban található Omega-3 zsírsav, alpha-linolénsav (ALA) három telítetlen kötéssel rendelkező 18 szénatomot tartalmazó zsírsav, amely az emberi test számára létfontosságú, mely hatóanyagot az ember szervezete nem képes saját maga előállítani. Ezért fontos, hogy külső forrásból, különböző táplálékok segítségével juttassuk be szervezetünkbe. Ez a vegyület nemcsak energiahordozóként tölt be fontos szerepet, de számos, szervezetünk által előállított vegyület alapanyaga is. Vajon miért ilyen fontos ez számunkra? Az Omega-3 származékai nemcsak az agy és az idegrendszer szerkezeti felépítéséért és optimális működéséért felelnek, hanem hormonszerű anyagok szintézisét is elősegítik. Ez utóbbiaknak, különösen a gyulladást csökkentő szerepe a legfontosabb. Amennyiben az emberi szervezet megfelelő mennyiségű (napi 2–2,5 g) Omega-3 (ALA) zsírsavhoz jut, az ember saját enzimrendszere segítségével az egészséges életműködéshez megfelelő mennyiségben minden szükséges hatóanyagot elő tud állítani (pl. DHA).

Napjainkban egy átlagos étkezés az elvártnál jóval alacsonyabb mennyiségben tartalmaz Omega-3 zsírsavat. Az ABY termékek egyik legfontosabb hatóanyaga a növényi eredetű, egész pontosan a lenmagból kivont Omega-3 zsírsav. A Föglein Ferenc által kidolgozott csíráztatási eljárásnak köszönhetően, az ABY termékeknek kimagasló az Omega-3 hatóanyag tartalma. Az eljárás során a tisztított magokat csíráztatják, majd alacsony hőmérsékleten, kizárólag erre a célra kifejlesztett szárítási technológiával, szabályozott körülmények között megszárítják, megőrizve a csírázó mag minden értékes hatóanyagát. Ezáltal az ABY termékek kiváló kiegészítői lehetnek egy egészséges étrendnek. A különböző feldolgozási módok által egy igen széles termékportfólióból választhatnak az érdeklődők, legyen szó diétás shake-ről, főzelékbe, joghurtba, túróba stb. keverhető lenmagcsíra-őrleményekről, vagy a prémium olajos magvakkal készített ABYFITT müzli szeletekről. A magas élelmi rost és Omega-3 tartalom elősegíti az egészségtudatos emberek kiegyensúlyozott táplálkozását.

Kezdd a napot 2 teáskanálnyi, 100%-ban csíráztatott biolenmagból hidegen sajtolt Linom étolaj elfogyasztásával. A Linom étolajban található alfa-linolénsav (ALA) fogyasztása hozzájárulhat a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához, valamint helyreállítja az optimális Omega-6/Omega-3 beviteli arányt is. Akik reggelente vagy napközben szeretik éhségüket egy joghurttal, müzlivel vagy gyümölcslével csillapítani, azoknak ideális lehet a „Mindennapra a Mester Keveréke” termékünk, mely joghurtba, müzlibe vagy gyümölcslébe keverve ásványi anyagokkal és vitaminokkal dúsítja reggelinket, uzsonnánkat.

További információk


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X