Főoldal > EGÉSZSÉG > 10 nélkülözhetetlen útitárs nyaraláskor

10 nélkülözhetetlen útitárs nyaraláskor

betegségegészséghüvely
0

Írta:

Aki gyerekkel készül hosszabb útra annak, egyfelől be kell pakolnia a fél ruhásszekrényt, mert a srácok

Aki gyerekkel készül hosszabb útra annak, egyfelől be kell pakolnia a fél ruhásszekrényt, mert a srácok biztosan tönkretesznek egy-két cuccot a vakáció alatt, és persze magának is szorítania kell helyet, hogy legyen alkalomhoz illő ruha, ha fürdő, múzeum, kirándulás vagy esetleg egy romantikus vacsora is a program része. Másfelől nem feledkezhetünk meg arról, hogy szükségünk lehet valamilyen gyógyszerre. Igaz ugyan, hogy egy alapos útipatika összeállítása időt igényel és helyet a táskában, sőt lehet, hogy emiatt le kell mondani egy-két kiegészítőről, de cserébe olyan kellemetlenségeket előzhetünk meg, amelyek tönkretehetik az üdülés egészét.

Mit tegyünk feltétlenül az úti patikánkba?

1. Lázmérőt, láz- és fájdalomcsillapítót – célszerű olyat vinni, amit már kipróbáltunk és biztosan működik. Ne az utazáson kezdjünk el kísérletezni!

2. Valamilyen probiotikumot, mely az immunrendszer szempontjából jótékony baktériumokat tartalmaz, így erősíti a védekezőképességet. Mindez persze nem jelent teljes védettséget.

3. Ha gyomrunk hajlamos érzékenyen reagálni, gondoskodjunk megfelelő készítményről. Enyhébb tünetek esetén a gyógyszerekre alternatívát jelenthet néhány gyümölcs is, mint például a banán és az alma, melyek magas pektintartalmuk miatt megkötik a folyadékot a bélrendszerben.  

4. Szúnyogriasztót, illetve csípés utáni, viszketéscsillapító gélt, mely allergiás reakció esetén is jól jön, és ha már allergia, ne feledkezzünk meg a kalcium pezsgőtablettáról sem.

packing2.jpg ()5. B6 vitamint, melyet hatékonyan alkalmazhatunk a hányás csillapítására.

6. Ne feledkezzünk meg a bőr védelméről, gondoskodjunk napozó- és napozás utáni krémről, valamint égési sebek elsődleges ellátására szolgáló termékről.

7. Kisebb balesetek ellátásához szükséges sebfertőtlenítő, steril géz, sebkötöző és mindenképp tegyünk a csomagunkba vízhatlan sebtapaszt is.

8. Gondoskodjunk előre a rendszeresen szedett gyógyszereinkről, mint például a fogamzásgátló tabletta, hiszen nem mindenhol kapható minden termék. Egy ilyen készítmény hiánya számos kellemetlenséget, feszültséget okozhat és beárnyékolhatja az üdülés élményét.

Ha ezeket bepakoljuk, már majdnem hiánytalan az úti patikánk, ugyanakkor, ha előre gondoskodunk, még egy-két dologról, újabb veszélyforrásokat iktathatunk ki.

9. Az egyik ilyen veszély a minden évben visszatérő mumus: a kullancs, ami állandó rizikót jelenthet az egész család számára. Éppen ezért érdemes időben felkészülni, mert biztonságot a védőoltás nyújthat.

10. A nők életét további kellemetlenségek keseríthetik meg. Néha egy utazás éppen “azokra a napokra” esik, ami lényegesen érzékenyebbé teszi szervezetüket. Azoknak, akik fogékonyak a női fertőzésekre, érdemes az utazás előtt gondoskodniuk a megelőzésről, de egy strandon töltött nap után is fontos figyelmet fordítani a lehetséges kellemetlenségekre. Minderre kiváló alternatívák a tejsavtartalmú prebiotikus hüvelygélek. Összetevőinek hatására helyreállítja a hüvely normál pH-ját, és elősegíti a jótékony baktériumok megfelelő szaporodását, ezáltal alkalmas a fertőzések megelőzésére és az esetlegesen meglévő panaszok végleges kezelésére is megoldást jelenthet. A készítmény a terhesség és szoptatás teljes ideje alatt is biztonságosan alkalmazható, így a várandósok és a kismamák is nyugodtan használhatják.

Wellness Cafe tipp: a LadeePharma tartósítószer- és hormonmentes készítménye, a Lactofeel; Lacto Lady tabletta; Femibion intim hüvelygél; Gyntima probiotica forte hüvelykúp

Ha fenti tanácsok szerint járunk el és figyelmesen pakolunk az út előtt, akkor garantáltan remek időtöltésben lesz részünk, és a kellemetlenségeket magunk mögött hagyva csak a jó dolgokkal foglalkozhatunk!

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X