Főoldal > EGÉSZSÉG > Kedvenceink élősködői ránk is veszélyesek lehetnek(X)

Kedvenceink élősködői ránk is veszélyesek lehetnek(X)

0

Írta:

A kutyák több mint fele, a kölyökkutyák kétharmada fertőzött valamilyen bélparazitával. Ennek t

A kutyák több mint fele, a kölyökkutyák kétharmada fertőzött valamilyen bélparazitával. Ennek tünetei (például hányás, hasmenés, hullámzó has, fénytelen bunda) nem, vagy csupán szélsőséges fertőzöttség esetén láthatók, így a gazdiban többnyire nem tudatosul a férgek jelenlétének veszélye. Kedvencünknek sok kellemetlenséget okoznak ezek az élősködők, amelyeknek Magyarországon legalább egy tucat fajtája fordul elő. Némelyikük mikroszkopikus méretű, de akad köztük olyan is, amely akár az öt méter hosszúságot is elérheti. Ami ennél is ijesztőbb: járványtani vizsgálatok kimutatták, hogy a lakosság több mint egyharmada átesik valamilyen házi kedvenctől származó fonalféreg-fertőzésen.

kep1.jpg ()

lab.jpg ()Az állat férgessége sajnos nem megelőzhető. Kizárólag rendszeresen, háromhavonta végzett féregtelenítéssel tudjuk csökkenteni a férgek számát és a humán fertőződés lehetőségét.

Célszerű mind a fonál-, mind a galandférgek ellen ható, széles spektrumú féregtelenítővel kezelni az állatot. Erre azért van szükség, mert nem tudhatjuk, mikor milyen bélférgekkel fertőződik kedvencünk, a paraziták pedig nem válogatnak, és rendszerint rendkívül ellenállóak, amivel biztosítják a túlélésüket.

A csont alakú Drontal Plus féreghajtó tabletta ezen segít! Összetételénél fogva az első széles spektrumú féregtelenítő tabletta, mely egyszeri adagolással is biztos féregtelenítést eredményez.

 

A recept nélkül kapható Drontal Plus nemcsak a kutyában leggyakrabban előforduló férgek (orsóféreg, kampósféreg, ostorféreg és galandféreg) ellen alkalmazható, de egy hasmenést okozó egysejtű, a Giardia ellen is adható. Ráadásul marhahús-ízesítése miatt a kutyák szeretik, csak a férgek nem. Érdemes kipróbálni!

www.drontal.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X