Főoldal > EGÉSZSÉG > Különleges élmények a szaunában(X)

Különleges élmények a szaunában(X)

0

Írta:

Számos rajongója van a szauna felöntéseknek, sőt az ezzel foglalkozó szakavatottak számára versenyeket

Számos rajongója van a szauna felöntéseknek, sőt az ezzel foglalkozó szakavatottak számára versenyeket is rendeznek.

Az I. Magyar Szaunamester Bajnokság első helyezettje, Barabás Lívia röviden megismertetett minket a szaunamesterséggel.

Depositphotos_31470871_s.jpg () 

Mi történik a szaunában egy szauna felöntés során

A szaunaprogram egy 15 perces periódus, amely során illóolajjal kevert vizet oszlatunk el a kályhán, és a párát törölközővel vagy zászlóval a vendégek bőrére irányítjuk. Célja a testi-lelki ellazulás, melyet az intenzitás, a finom illatok és a szórakoztató show-jelleg segítségével érünk el.

 

Honnan ered a szauna program?

Osztrák, illetve német területekről, ahol a közösségi szaunáknak és a felöntéseknek igen nagy hagyománya van. A mi orosz jellegű szaunáinkban az alacsonyabb hőfok miatt a programok sokkal intenzívebbek, amelyet a magyar mesterek szórakoztató elemekkel fűszereznek meg, így egy nagyon kellemes, új élményben lehet része a vendégeknek.

 

Mitől más egy szauna felöntés, mint az egyéni szaunázás?

A mester általában speciális, általa készített illóolaj-keveréket alkalmaz, testünket pedig különleges bőrradírokkal, krémekkel, pakolásokkal kényeztetjük. Azok a változások, amelyek a szervezetben az egyéni szaunázás révén megtörténnek, a programok során sokkal intenzívebbek: többet izzadunk, a szívműködés hatékonyabbá válik; az izomzat sokkal hamarabb ellazul és regenerálódik, a bőr ruganyosabbá, bársonyossá válik, látványosan csökkennek a cellulitisz tünetei.

_MG_7406.jpg () 

 

Hol próbálhatjuk ki ezt az új élményt?

Magyarország szerencsére bővelkedik fürdőkben és wellness központokban, ahol felöntéseket tartanak. A belvárosban a Life1 Corvin Wellness központban hétköznap és hétvégén is tartunk szauna felöntéseket, sőt novembertől a szaunázás szerelmeseit fürdőruhamentes estekkel várjuk. Érdemes kipróbálni: a szauna estek mellett a Life1 úszómedencéje és spa részlége kellemes kikapcsolódást nyújt a hétköznapokban.

További információk:

http://www.life1wellness.hu/kiemelt-hir/szauna-programok-2013
http://www.life1wellness.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X