Az előre csomagolt, filteres teafüvekből könnyű teát készíteni, de az íze össze sem hasonlíthat&
Az előre csomagolt, filteres teafüvekből könnyű teát készíteni, de az íze össze sem hasonlítható azzal, amikor friss virágból főzöd a finom italt. Emeld a teázás rituáléját magasabb szintre, készítsd el te magad – az alapoktól – a gyógyhatású forró nedűt!
Kizárólag biotermesztésű virágokat használj a saját kertedből vagy virágüzletekből! Amikor a legjobban virágoznak, akkor a legélénkebb az ízük is.
8-10 dl vízhez kb. 1 evőkanál sziromra van szükség. Öblítsd le őket alaposan, majd szórd be a teáskanna aljára. Amint a víz forrni kezd, öntsd a kannába, és 2-3 percig áztasd a szirmokat. Ezután szűrd le, majd tálalhatod is a teát!
5 téli saját készítésű tea
Wellness Cafe tipp: A használt virágszirmokat néhány napig tárolhatod a hűtőben, újra és újra használhatod őket, amíg el nem veszítik a színüket. (Általában 3-4 alkalom után.)
Rózsa
A friss rózsaszirom az egyik legnépszerűbb választás. Ha jó minőségű, bio rózsád van, mindenképpen meg kell kóstolnod! Persze csak akkor, ha tetszik az illata. Rengeteg C-vitamint tartalmaz, vízhajtó hatású, és beindítja az emésztést is. Igazi csodanövény!
Kamilla
Valószínűleg szárított formában már találkoztál a gyulladáscsökkentő hatású kamillával. A friss verziónak sokkal élénkebb, virágos az íze, nyugtató hatása pedig enyhíti a szorongást a gyomorban, és segít ellazulni is.
Körömvirág
Ennek a teának könnyű, földes, füves íze van. A körömvirág növeli a szervezet nyirok-áramlását, gyulladáscsökkentő és antimikrobiális tulajdonságai segítenek távoltartani a baktériumokat.
Hibiszkusz
A növény szirmainak enyhén savanyú íze van, de a szívre gyakorolt egészségi hatásai megédesítik: csökkenti a vérnyomást, a koleszterin és a triglicerid szintjét.
Levendula
Bőségesen tartalmaz polifenolokat, olyan típusú antioxidánst, amely összefüggésbe hozható a szívbetegségek, a rák és a csontritkulás megelőzésével. Erős íze – amely pontosan ugyanolyan, mint az illata – elkerülhető, ha nem áztatod túl sokáig.